Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска да проверим готовността на лечебните заведения при надигане на нова вълна на пандемията, заяви Барбалов

Свързани новини

01.07.2022 10:48

София е готова за нова К19 вълна

Видян 1586 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         От няколко дни София отново е в жълтата зона по разпространение на COVID-19, което бе повод да проведа среща с ръководствата на общинските многопрофилни болници.



Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска да проверим готовността на лечебните заведения при надигане на нова вълна на пандемията.През изминалите две години общинските болници участваха активно в лечението на пациенти с коронавирус.



Директорите на Университетската Първа МБАЛ , Втора МБАЛ, Четвърта МБАЛ и МБАЛ "Княгиня Клементина"  споделиха, че след отмяната на извънредната епидемиологична обстановка от 1 април 2022 г. е прекратено финансирането от МЗ и НЗОК както за лечение по ковид пътеки, така и за заплащане на труда на медицинския персонал в отделения за болни от коронавирус.



Иззети са били високоспециализираните медикаменти, необходими за лечение на COVID-19.Директорите заявиха, че при осигуряване на необходимото финансиране от НЗОК и МЗ, те имат готовност за ново обособяване на ковид-отделения в болниците.



Според тях, разпространените в момента щамове на заболяването предполагат нови алгоритми за лечение, но такива засега не са спуснати от здравните власти.



В повечето случаи вирусът преминава като по-тежък грип и много хора решават да се самолекуват, вместо да се обърнат към лекар. Това, обаче може да доведе до усложняване на състоянието на пациентите, предупреждават специалистите. В общинските многопрофилни болници вече са се сблъсквали с подобни случаи на неглижиране и опасно влошаване на състоянието на болните", съобщи зам.-кметът Барбалов.


  Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец