Свидетели сме на глобален ревизионизъм от страна на Кремъл. Те искат да върнат историята назад, жалят за Съветския съюз, искат да си върнат влиянието. Не искат да приемат и да се съгласят с правото на Украйна да бъде независима държава“, каза Панайотов.

Свързани новини

30.06.2022 09:46

Категорично не може да има външна намеса при решението за изгонване на руските дипломати: Посланикът на България в Съединените щати

Видян 1410 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Категорично не може да има външна намеса при решението за изгонване на руските дипломати – никоя държава не може да каже на друга държава какво да прави“, каза пред bTV посланикът на България в Съединените щати и бивш служебен военен министър Георги Панайотов.


„Свидетели сме на глобален ревизионизъм от страна на Кремъл. Те искат да върнат историята назад, жалят за Съветския съюз, искат да си върнат влиянието. Не искат да приемат и да се съгласят с правото на Украйна да бъде независима държава“, каза Панайотов.


По думите му до момента официална позиция от страна на Вашингтон за изгонването на руските дипломати у нас няма. „Само да припомня, че Чехия изгони 63 руски дипломати – бройка, която е близо до тази на България“, каза посланикът.


Той уточни, че според Виенската конвенция за дипломация приемащата държава има право по всяко време и без обяснение да обяви за „персона нон грата“ ръководителя на дипломатическа служба и негови дипломати.


„Проблемът с диспропорцията на представителствата не се третира директно от Виенската конвенция. Вярно е, че посолството на Русия в България е с много повече персонал отколкото това на България в Русия“, каза Панайотов.


На въпрос дали подобно решение за изгонване може да се вземе еднолично, той отговори, че си има ясна процедура. „В основата ѝ са доклади от българските служби, контраразузнаването, Агенцията по национална сигурност. Оттам започва всичко“, каза посланикът.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 30.06.2022 11:22

    Радев, Радев, що за национални предатели и кретени ни пробутваш?! То не бяха простото и ококореното, то не е този продажен и наведен до земята лакей....След видната пребоядисана евроантлантичка и крадла на скъпи продукти от фришопове в чужбина Еленка, сега пък тоя мерзавец

  • 002 Опълченец 30.06.2022 10:53

    Като любителка на българския език и на Вазов, гъ-жа Херионята поне някой негов цитат на изпроводяк няма ли пак да ни прочетете? Препоръчвам: "ТИРАНИ, ВСУЕ СЕ МОРИТЕ, / НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ, ЩО НЕ ГАСНЕ" !!!

  • 001 Живял като човек в България 30.06.2022 10:52

    А гъ-жа Херионята що си трае по въпроса ??? Последно се разпореди да ни обяви официално в Булгаристан месец на всички видове содомия и... изчезна. Да не би случайно в ДАНС да има ИСТИНСКИ ДОКЛАДИ за шпионската дейност на хилядите сътрудници на ЦРУ на адрес София, ул. Козяк" 16, а?!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец