Решението идва еднолично от премиера в оставка Кирил Петков, липсва информация от службите, а идеята е била лансирана  още през април, когато българска делегация посети Киев, коментира Станислав Балабанов от "Има такъв народ":

Свързани новини

29.06.2022 11:52

От ПП не знаели за гоненето на руски дипломати

Видян 1418 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Решението за изгонването на 70 руски дипломати е правилно, коментира Димитър Гочев от "Продължаваме промяната", предаде БНР:


"Доверявам се, че това е правилното решение. Не знаех за това решение преди то да бъде обявено по медиите. Правителството в оставка има всички правомощия на редовно правителство. Освен това, когато има данни от службите и от Външно министерство, че тези лица е в интерес на България да бъдат изгонени, е по-скоро технически въпрос, че те биват изгонени. Т.е. тук може би няма толкова голяма възможност за политическо решение и маневриране".



Решението идва еднолично от премиера в оставка Кирил Петков, липсва информация от службите, а идеята е била лансирана  още през април, когато българска делегация посети Киев, коментира Станислав Балабанов от "Има такъв народ":


"Това е поредното самосиндикално решение на бившия министър-председател. Това се случи, когато ходихме на делегация в Украйна - още тогава той даде тази идея на перона на гарата в Полша преди да заминем за Украйна, беше и ген. Атанасов с нас. Още тогава той каза, колко е хубаво да изгоним тези руски дипломати… Нали те казват, че заради нас няма комуникация в коалицията, пък сега никой не знае, какво ще прави един премиер в оставка. Може би да се хареса на някого, затова ли го прави?!".


Българското правителство в оставка продължава да пази руските икономически интереси, предупреди заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на външните работи Даниел Митов:


"Ако службите са си свършили добре работата, то това означава, че те трябва да продължат нататък, защото напоследък се появяват и съмнения за това, че по високите етажи на българската власт, вече от кабинета в оставка, има хора, които продължават да обслужват руски икономически интереси. По-специално да пазят интересите на "Лукойл". Днес дизелът по бензиностанциите вече е 4 лв. Така че очевидно е пазенето на интересите на "Лукойл" от страна на кабинета."


А съпартийката му Екатерина Захариева и също бивш министър на външните работи допълни:


"Надявам се да не е панически действия предвид вътрешнополитическата ситуация".





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате