Президентът поздрави ДБ за усилията, които полагат за съдебната реформа.

Свързани новини

28.06.2022 10:38

Предсрочните избори няма да бъдат панацея: ДБ при президента

Видян 1097 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предсрочните избори няма да бъдат панацея за политическата обстановка у нас. Това каза Христо Иванов от „Демократична България" по време на консултациите при президента. 


 


„От наша гледна точка е много важно да се направи опит с първия мандат. Вие, г-н Радев, очертахте кризите, в които се намираме и колко е отговорен този момент. Считаме, че Конституцията предвижда тези консултации като антикризисна мярка. Целта на Конституцията винаги е да има излъчено правителство.


 


Мисля, че след толкова предсрочни избори е ясно, че това не може да бъде панацея. Продължавам да съм скептичен, че нов вот ще ни даде магическо решение на проблемите. За нас кризата има още един аспект и това е кризата на политическата класа. Оказа се невъзможно да се води разговор по съществените проблеми”, поясни Иванов. Той допълни, че „се надява, че консултациите между партиите ще се случат".


 


Президентът поздрави ДБ за усилията, които полагат за съдебната реформа. 


 


„При връчването на мандата на ПП аз предупредих, че ако не се предприемат значителни съдебни реформи, в първите 100 дни статуквото ще потърси реванш. Виждаме ефектите от забавянето на тези реформи. Има крачки, но закриването на спецсъдилищата е само първата крачка от този дълъг път. Вярвам, че ще продължите с тези усилия и в рамките на това НС", каза Румен Радев.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и