„Прокуратурата се е „самосезирала“, само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката”, уточнява тя.

Свързани новини

26.06.2022 09:46

Прокуратурата проверява договор на ББР, свързан с Лена Бориславова

Видян 5396 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Прокуратурата проверява договор на Българската банка за развитие (ББР), свързан с началничката на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков Лена Бориславова. Това се разбра от пост на самата Бориславова във Фейсбук отпреди няколко дни.




"Прокуратурата се е "самосезирала", само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство (на банката, б. а.) в първите дни на битката. Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец.



12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение", пише Бориславова. Пред Сега тя уточни, че не е разпитвана по проверка или досъдебно производство по казуса и отказа друг коментар. От медията твърдят, че от ръководството на ББР е търсена информация за договора му с адвокатското дружество Джингов, Гугински, Кючуков и Величков. Лена Бориславова беше част от това адвокатско дружество, преди да се включи в политиката.




ББР стана обект на много проверки и разкрития, докато Кирил Петков беше служебен министър на икономиката миналото лято. Стана ясно, че на определени фирми са отпускани необезпечени балонни кредити. Бориславова пише, че "старите големи кредити на въпросните 8 компании е, без изненада - изпадат в неизпълнение, т.е. няма #КОЙ да върне онези 2 млрд. лв. Наказани няма…"



Шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова през февруари публикува договора на външната кантора, наета от ББР. В него Бориславова е посочена като предоставящ услугите от името на кантората. Атанасова настоява, че договорът е сключен, преди новото ръководство на банката да бъде вписано в Търговския регистър.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.06.2022 10:43

    Ама не само Лена, а всичките измамници от шайката трябва да бъдат проверявани. Много милиарди се губят и никой не дава обяснение месеци наред

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за