Повишаването на глобалната инфлация няма нищо общо с руската операция в Украйна: "То е резултат от няколко години, резултат от години на <. . . > безотговорна макроикономическа политика на страните от Г-7, неконтролирани емисии и натрупване на необезпечен дълг".

Свързани новини

25.06.2022 07:50

Износът на зърно от Украйна и цинизмът на Запада: Путин на срещата на върха БРИКС плюс

Видян 6229 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Западът прави истерия по отношение на украинското зърно, но самият той е циничен по отношение на продоволствените проблеми в развиващите се страни, заяви руският президент Владимир Путин по време на срещата на върха на БРИКС плюс онлайн в петък.




Държавният глава цитира думи, приписвани на френската кралица Мария Антоанета, която при вида на тълпа гладни хора уж казала: "Ако нямат хляб, нека ядат торти".


 


Сегашната ситуация в международните отношения е отдавна назряла и е неизбежен резултат от действията на привържениците на т. нар. либерален световен ред, който размива международното право: "За да запазят господството си, някои държави последователно се стремят да заменят сегашната глобална архитектура, основана на централната роля на ООН, с един вид "ред, основан на правила" (Путин слага кавички в тази фраза с ръка - бел. прев. ТАСС): какви правила, кой ги е измислил, не е ясно.


Повишаването на глобалната инфлация няма нищо общо с руската операция в Украйна: "То е резултат от няколко години, резултат от години на <. . . > безотговорна макроикономическа политика на страните от Г-7, неконтролирани емисии и натрупване на необезпечен дълг".
 
 
Западът изкуствено развива истерия около проблема с износа на храни от Украйна - нейният износ "не решава никакви проблеми на световния пазар на зърно в глобален мащаб".


Русия, както вече многократно е подчертавала, не пречи на износа на украинско зърно, ако Киев освободи собствените си пристанища: "Освен това сме постигнали разбиране  с представителите на секретариата на ООН, но все още липсва едно нещо - конструктивен подход от страна на сегашните киевски власти.
 
 
 
Повишаването на цените на хранителните продукти засегна най-силно развиващите се страни, където "хлябът и брашното са от съществено значение за оцеляването", но Западът се отнася към тях толкова цинично, колкото Мария Антоанета съветваше гладуващите да ядат торта.


Русия остава "значителен и отговорен участник на световния пазар на храни" и е готова да изпълни ангажиментите си за доставка на селскостопански стоки, торове, енергия и други важни продукти, заяви Путин.
 
 
 
 
 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог