"Във връзка с появилите се в медиите публикации за оказвана помощ от България за Украйна, сме длъжни да уточним, че страната ни изпълнява стриктно решението на Народното събрание от 4 май и предоставя помощ единствено и само съобразно документа".

Свързани новини

24.06.2022 13:42

Премиерът опроверган от пресцентъра си, нарече го "медия"

Видян 3776 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като премиерът Кирил Петков заяви лично пред Гардиън, че изнасяме оръжие за Украйна, което противоречи на решението на парламента по темата и на досега изговореното от него, собственият му пресцентър го опроверга, от което излиза, че е излъгал.


Даже пресцентърът го определи като медия: "Във връзка с появилите се в медиите публикации за оказвана помощ от България за Украйна, сме длъжни да уточним, че страната ни изпълнява стриктно решението на Народното събрание от 4 май и предоставя помощ единствено и само съобразно документа".


Публикациите в медиите са точни цитати на думи на премиера, а факта, че изнасяме оръжие за Украйна - Кирил Петков даже уточнява, че става през Полша в прословутото си изказване, бяха доказани преди няколко дни от австрийската армия, която обяви и внушителната бройка на нашата техника в конфликта. Неудобното за коалицията, която вече се разпадна по македонския въпрос - ПП и ДБ гласуваха с ГЕРБ и ДПС за падане на ветото, а БСП - против, е, че в момента вицепремиерът и червен лидер Корнелия Нинова е на съд за клевета, заради твърдения по въпроса, опровергани документално от шефа на държавната оръжейна фирма Кинтекс.




Илиян Костадинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на