Александър Михайлов е твърдо решен да защитава докрай своите законни интереси и тези на Кинтекс

Свързани новини

22.06.2022 16:29

Делото срещу Нинова за клевети тръгна с доказателства, че лъже за бг оръжието в Украйна

Видян 2530 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Заведох дело по Наказателния кодекс срещу Корнелия Нинова за всички изречени неистини за мен и военнопромишления комплекс на България", съобщи бившият изпълнителен директор на Кинтекс Александър Михайлов.



Припомняме, че той бе освободен след публично разпореждане на министъра на икономиката и индустрията. Тя се позова на одит на Инспектората на министерството, но след това стана ясно, че такъв не е извършван. В последствие няколко пъти версиите за кадровата смяна бяха променяни, а в атаката срещу Михайлов бе включен и пресцентърът на БСП.



„Корнелия Нинова с лекота изрича откровени неистини за мен, а вероятно и за много други неща. Тя умело избягва въпросите на журналисти за конкретни данни, но в съда няма да има тази възможност и ще трябва да отговаря докрай за думите си“, допълва Михайлов. Той обясни, че към жалбата си е приложил много документи и записи от участия на министър Нинова пред медии. „Всичко е документирано и се вижда как един политик променя тезите си и умишлено заблуждава обществото“, казва още той.



Александър Михайлов е твърдо решен да защитава докрай своите законни интереси и тези на Кинтекс, защото е недопустимо чрез лъжи и укриване на информация да се увреждат обикновените хора и държавното дружество с над половин век история.



„Атаката срещу мен стана много брутална, когато разкрих, че огромни количества българско оръжие отиват в Украйна през посредници в Централна Европа. Недопустимо е да се крие истината, защото щом се укрива тази информация от обществото ни, то колко ли още неща се прикриват. Явно уплашена да не изгуби електората си, Нинова направи всичко възможно, за да ми затвори устата“, каза още Александър Михайлов.


 


Той припомни, че 3 пъти публично е било обявено, че го дават на Прокуратурата. „Няма да ме сплашат с тази „бухалка“, защото истината, фактите и документите са на моя страна. А Нинова все по-ясно разбира смисъла на поговорката „На лъжата краката са къси“, завършва бившият ръководител на Кинтекс, който ще изясни също защо офшорка взема 8% от сделките на Кинтекс по волята на Нинова.



Напомняме, че според данни на The New York Times страната ни и още 5 държави продават съветски модели оръжия на американската компания Ultra Defense Corp., базирана в Тампа, Флорида, която заобиколно снабдява и Украйна. В същото време ресорният вицепремиер по износа на въоръжения е Корнелия Нинова, която уж е срещу експорта му за бившата съветска република и редовно отрича да има такъв.




Според информацията на австрийските военни, България е предоставила част от своите танкове Т-72. По информация от 2020 г. страната ни разполага с 90 от съветските машини.


 


Кирил Пламенов


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но