Видно от приложената по-долу Заповед на самия Иван Иванов ( издадена на 17.06.2022 г., 2 дни след внасянето на вота на недоверие) работата по изготвяне на законодателството тепърва предстои. Крайния срок е 30 септември 2022 г. В екипа ще участват над 60 експерти от МЗ и ДФЗ-РА!
01/02

Свързани новини

22.06.2022 15:19

Тепърва пишат 22-та закона по Плана, стартираха 2 дни след внасяне на вота на 7-ия месец управление (ДОКУМЕНТИ)

Видян 2448 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



След като 19’ писа, че този парламент е приел само 1 нов закон, а 22 са само онези, които има да променя във връзка с Плана за възстановяване за 12 млрд.лв., трябваше да бъде внесен вот на недоверие, за да се сети правителството на 7-ия месец от работата си и 2 месеца, след Брюксел му върна Плана с 22 поправки, които трябва да отстрани. Само напомняме, че чакаме аванса по него за вдигане на пенсиите, ако се вярва на вицепремиера и финансов министър Асен Василев.


 


Оставете, че това е незаконно и ще ни донесе нови проблеми с ЕС, но липсата на елементарната база за започване на работа по Плана, дори да бъде одобрен, е тотален провал и говори за абсолютен хаос в администрацията и неспособност за управление.


 



Още повече, като служебни министри преди повече от година К. Петков и А. Василев редактираха същия този план. А експертите, както ще прочетете, от миналото лято настояват да се напишат и законовите промени по него, ако искаме да вземем 12-те милиарда.



Сега доказателствата:



„По време на дебатите за вота на недоверие министърът на земеделието Иван Иванов заяви: “На всички е ясно, че предсрочни избори ще блокират работата на изпълнителната и законодателната власт и на практика блокиране на цялата държава в момент, когато трябва да се вземат важни законодателни решения, като приемане на бюджета и редица закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, със Стратегическия план за развитие на селското стопанство за следващите 5 години са свързани. Няма кой да ги взема при неработещ Парламент.”
Фактите за земеделието:


 


Видно от приложената по-долу Заповед на самия Иван Иванов ( издадена на 17.06.2022 г., 2 дни след внасянето на вота на недоверие) работата по изготвяне на законодателството тепърва предстои. Крайният срок е 30 септември 2022 г. В екипа ще участват над 60 експерти от МЗ и ДФЗ-РА!


 



Виж документи тук!


Ако сте следили работата на Комисията по земеделие, храни и гори в НС, ще си спомните, че още от лятото на миналата година апелирам тази съвместна работа да започне. Е най-накрая ще започне година по-късно….




Какво, как, защо - изводите и заключенията оставам на вас!!”, пише депутатът и експерт в сектора Пламен Абровски и прилага документите.


 


 


Радостина Тонева


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 22.06.2022 21:02

    Не само земеделието, всичката им работа е такава! Какво стана с правосъдната реформа? Къде е детската болница?

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне