В същото време пред Народното събрание се проведе протест, организиран от партия "Възраждане", с искане за оставка на правителството на  Петков.

Свързани новини

21.06.2022 22:00

Имаме План Б, ако мине вотът на недоверие: Петков

Видян 4594 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Надявам се утрешният вот на недоверие да не мине, но ако мине, това е просто една стъпка. План Б е получаваме първи мандат (за съставяне на правителство) и използваме тези дни, за да продължим със силната инициатива, че този парламент може да се управлява и да има мнозинство от независими депутати", заяви премиерът Кирил Петков, който излезе при протестиращите след дебатите в НС.




Вотът е насрочен за 19.10 часа в сряда.


За да продължи да управлява, Петков ще разчита само на гласове на отделни депутати от "Има такъв народ" и напълно отхвърли възможността да търси подкрепа от ГЕРБ, ДПС и Възраждане:


Петков увери, че на предстоящата в четвъртък лидерска среща в Брюксел, на която се очаква да бъде поставена темата Северна Македония, няма да променя българската позиция, ако парламентът не се произнесе:




"Ако няма решение в Народното събрание, ще кажа в Брюксел, че няма решение от НС и не мога да променя позицията, дкато това реше ие не бъде дадено от парламента. Аз държа на думата си", отбеляза премиерът Петков.


 


В същото време пред Народното събрание се проведе протест, организиран от партия "Възраждане", с искане за оставка на правителството на  Петков.


 


Целият периметър пред парламента беше обграден с метални заграждения, като има изключително голямо полицейско присъствие. Между Народното Събрание и храм-паметника "Александър Невски" е разположено и водно оръдие.


 


 


Протестиращите са против политиката на правителството и "купуването" на депутати. Изборите са наложителни, посочват участниците в протеста.


 


Те останаха пред парламента до края на днешното парламентарно заседание и след това, като техният протест приключи към 20.00 часа.


 


Депутатът от "Възраждане" Петър Петров заяви пред протестиращите:


 


"В момента в НС тече един монолог на министри, които нямат ограничение във времето за разговори. Този монолог се прави с цел "тупане на топката", опитвайки се да отложат гласуването на вота за недоверие на правителството за четвъртък, за да имат повече време и да се опитат да се разберат с още други народни представители".


 


 


Пред своите симпатизанти лидерът на партията Костадин Костадинов заяви, че не изключва провокации на протеста тази вечер:


 


"Като се огледате тука, да виждате подобни елементи като тези, които бяха миналата седмица? Да виждате тук хора, които да скандират, примерно да кажем, обидни, нецензурни изрази, макар, че днес в парламента видяхме, че заместник-министър председателят говори по този начин. Когато нивото на едно правителство вече се показва не само от неговата политика, но и от поведението на неговите привърженици, единственото нещо, което остава след това, са новите избори".


 


Това заяви Костадин Костадинов, който преди седмица беше замерян със стотинки от привържениците на правителството.


 


Акцията в подкрепа на кабинета "Петков" се организира зад сградата на Народното събрание - в пространството край храм-паметника "Св. Александър Невски". И тук се чуват скандиранията "Оставка", които огласяват протеста на партия "Възраждане", свикан, за да призове за подкрепа към вота на недоверие за правителството. Скандиранията са заглушавани от рок музиката, която звучи.


 


Български знамена и украински символи посрещат демонстрантите, които идват, за да подкрепят кабинета.


 



Пред участниците говориха премиерът Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и бившият председател на парламента Никола Минчев.


 


 


 


 


 


 


 


 



 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец