16.06.2022 09:06

Даже Р.Овч. съсипа кабинета и ръководството на Нинова - "партийната си дъщеря"

Видян 3008 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството е в плен на чужди интереси, а в БСП трябва промяна на върха, отсече гуруто на сегашната лидерка на червените



„БСП да излезе от това правителство и да развали тази коалиция”, призова по време на заседанието на пленума на Левицата бившият енергиен министър от Тройната коалиция Румен Овчаров. “Има достатъчно основания и аргументи за това”, категоричен бе сивият кардинал на Позитано, цитиран от червения сайт che-bg.com.


Само напомняме, че той доведе на Позитано 20 Корнелия Нинова, направи я свой заместник в Министерството на икономиката през 2005 г., когато срещу нея вече държавата беше спечелила и на втора инстанция дело за приватизацията на Техноимпeкс. Пак той помогна да остане поне шеф на Булгартабак, въпреки свалянето й от поста и разследването за корупция срещу нея, а след това, благодарение на него, днешната лидерка се класира за първи път за депутат през 2009 г. С неговата подкрепа като неин духовен баща и гуру, освен на Станишев, Гергов и Кирил Добрев, които за благодарност същата подгони и ги обяви за врагове с партиен билет, тя стана и председател на партията на 8 май 2016 г.


“Правителството според мен е слабо и некомпетентно. Тук изключвам нашите министри. Аз и друг път съм говорил за това, че те стоят по съвсем различен начин в този кабинет“, подчерта той.


„Правителството е подвластно на външни икономически и политически интереси. То не се съобразява нито с експертни мнения, нито с коалиционното споразумение”, посочи Овчаров, с което явно засегна темата С. Македония и енергоийната политика.

Ексминистърът призова и за оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова, която е смятана за негово партийно протеже:



„Аз съм го казал преди една година – с това ръководство на партията ние кой знае какви оглушителни резултати няма да спечелим и трябва да направим необходимата промяна. Не я направихме и получихме резултата. И той не беше оглушителен успех”, категоричен бе Овчаров.

“Изживяваме надеждата, че докато сме във властта, ще спечелим електорална подкрепа. Дай Боже, но се съмнявам”, подчерта още той. Иронията му беше явна – всеки път БСП бележи катастрофа след участие в управлението: и след Луканов, и след Виденов, и след Тройната коалиция, и след Орешарски.


„Нямаме възможност да избягаме от трудните решения, това казвам на ръководство на партията и на другарката Нинова – нямаме възможност! Ще трябва да минем през тях и колкото по-навреме го направим, толкова по-добре за цялата партия и за нея лично“, призова Овчаров.

Напомняме, че Нинова стана министър и вицепремиер в кабинета Петков и пак се кандидатира за партиен лидер след 3-те вековни дъна за БСП само за 7 месеца през миналата 2021 година.


Припомняме също, че още преди формирането на текущата коалиция експремиерът, бивш лидер на БСП и настоящ шеф на ПЕС Сергей Станишев заяви, че “участието на Нинова в правителството е политическа грешка за БСП. Въпросът е не с какво Левицата влиза, а с какво ще излезе от това управление", посочи той тогава.



Сега бъдещето на кабинета коментира и друг бивш лидер на БСП и ексминистър от Тройната коалиция Михаил Миков, който беше шеф на Народното събрание:



„Това не е персонален вот срещу Никола Минчев, това е само един сигнал за предстоящото, за загубата на мнозинство на управляващите. Оттук - насетне дневният ред ще се задава от друго мнозинство, а не от това, което е избрало правителството. Вотът на недоверие на кабинета Петков се очертава като следващият рубеж", посочи той.



"Най-доброто е политическите партии да започнат да обсъждат кога ще отидем на предсрочни избори", каза Миков.



"Това НС е изчерпано като такова и като възможност да излъчи нова конфигурация на изпълнителната власт", заключи той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 17.06.2022 09:12

    Ама разбира се,как няма да го "съсипе",че в ЗАТВОРА по-добре ли щеше да му бъде?!

  • 002 Anonimen 16.06.2022 23:18

    Бай дъ уей, Йотовица не я ли шибаше офчарчето Рум?

  • 001 Эхали циганы... 16.06.2022 23:16

    Фани Копчевъда, удари оФч и мангалката Нинова.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв