Италианският министър-председател Марио Драги, който председателстваше конференцията на ОИСР, заяви: "Усилията на ООН за посредничество са значителна стъпка и според мен, за съжаление, единствената", каза той.

Свързани новини

11.06.2022 07:30

Зеленский призовава Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) на ООН да изгони Русия

Видян 7631 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинският президент Владимир Зеленский заяви, че Русия трябва да бъде изключена от Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) на ООН заради ролята на Москва в настоящата продоволствена криза, съобщава Политико.



"Не може да става и дума за продължаване на членството на Русия във ФАО", заяви Зеленский по време на откриването на министерската среща на ОИСР в Париж. "Какво може да направи Русия, ако работи за гладна смърт на поне 400 милиона души и най-много на един милиард?"


 


Италианският министър-председател Марио Драги, който председателстваше конференцията на ОИСР, заяви: "Усилията на ООН за посредничество са значителна стъпка и според мен, за съжаление, единствената", каза той.




Украинският президент похвали ОИСР - група от предимно богати държави - за това, че е спряла процеса на присъединяване на Русия към организацията, и призова другите групи да последват нейния "пример" и също да изключат Русия.




"Има правителства, държави и международни организации, които смятат, че могат да седят със скръстени ръце и да не реагират на това, което се случва, това е проблем на ценностите, а не на геополитиката", каза Зеленский.


 



Според доклад на ООН до 181 млн. души в 41 държави могат да бъдат засегнати от сериозен недостиг на храна през тази година поради конфликта в Украйна и неговото въздействие върху износа на зърно и торове.


 


 





 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 12.06.2022 15:03

    ДРИШЛъо,сам си внушава с недодялания мозък на мрънкащ наркоман

  • 001 Anonimen 12.06.2022 07:44

    Toзи индивид е пълен кретен! Ето до това докарва употребата на "бело"

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.