„Когато взехме решение да влезем в еврозоната, отново имаше напускане на четиримата министри от МС. Станаха много нервни и започнахме да си задаваме въпроса какво се случва”, продължи Събев.

Свързани новини

10.06.2022 09:48

Отиваме на избори и ги печелим: Събев

Видян 3223 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Слави Трифонов е политическа кукла, която не взема самостоятелно решения”. Това заяви в предаването „Здравей, България” транспортният министър Николай Събев от „Продължаваме Промяната”. Запитан на кого е „политическа кукла”, Събев каза: „На хора, които имат интерес да запазят ситуацията в България такава, каквато е държана от 30 години”.




Според него от ИТН станали нервни още когато не е бил избран шеф на БНБ. След това и за решението за еврозоната


.

„Когато взехме решение да влезем в еврозоната, отново имаше напускане на четиримата министри от МС. Станаха много нервни и започнахме да си задаваме въпроса какво се случва”, продължи Събев.




Той каза, че досега от „Продължаваме Промяната” и другите двама коалиционни партньори са изпълнявали договорките, направени на коалиционните съвети. „Вижте кога станаха депутатите от ИТН по-нервни. От март месец. Тогава започнаха да заплашват, че ще напускат”, коментира още Събев.




Преди това Събев каза, че още от 13 декември правителството работи под постоянен риск, че нещо няма да се случи. „Опитваме да променим нещата, а те не се случват поради вътрешни причини. Тази ситуация е постоянна”, каза транспортният министър.




Правителството на малцинството започвало да работи с всеки един от депутатите, с всяка парламентарна група. „Налага се да работим с всеки един депутат, да потърсим общи точки и където успеем”, каза Събев. И подчерта, че актуализацията на бюджета трябва да мине.




„Имаме ясен план как да работим като правителство на малцинството”, каза Събев. „Ако не се справим като правителство на малцинството, отиваме на избори и ще ги бием”, смята Събев.




Той отхвърли социологическите проучвания, които дават преднина на ГЕРБ. „Проучванията преди последните избори бяха различни от резултатите на изборите”, каза Събев. Той очаква, че при евентуални следващи избори, ПП ще спечели „много по-добър резултат”.



Относно споровете с превозвачите и очакваните нови протести, Събев каза, че с тях няма полемика. „Те обявиха, че за 7 дни ще блокират икономиката на България. Обадиха ми се хора от големите вериги, попитаха ме какво правим. Премиерът Петков също се обади и ми каза да намерим начин да седнем и да преговаряме. Казах му, че ще се справим. И ние не позволихме да бъде блокирана икономиката. След това те решиха да протестират”, каза Събев.




Въпросът с ТОЛ таксите е в регионалното министерство, припомни Събев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 до 5 13.06.2022 09:31

    Карикатурен шегобиец, или сте на хапчета или на сметки/кинти/. По време на служебните правителства лъжливиа Кирчо и крадливия Кокорчо добре се ориентираха и подготвиха схемите за ударно изпълнение на плана - национално предателство, кражби за милиарди, дългове за десетки милиарди, абсолютно нищо за обикновения българин и продължаване на геноцида и всичко това в твърде ускорено темпо, защото бързо ги разкриха като едни добре шлифовани и безскрупулни мошеници

  • 005 Anonimen 12.06.2022 13:09

    Сегашното правителство няма алтернатива в момента и в обозримо бъдеще, освен ако ПП не спечелят и следващите избори!

  • 004 Anonimen 11.06.2022 13:10

    Спрете да ползвате услугите на ЕКОНТ! И дядо Еконтий друго ще запее!

  • 003 Anonimen 11.06.2022 11:20

    Ама кои бяхте ПП,че не се сещаме.Вие спечелихте последните избори ,не заради вашата платформа или ИДЕИ,а заради разочарованията на народа от останалите партии.Т.Е.,отново заради по-малкото зло.Но се оказа,че сте най-голямото зло.Само и декларирайте парите си за предизборната кампания от къде идват,и ще стане ясно кои сте и на кого служите.Хайде,давайте да видим.

  • 002 Anonimen 10.06.2022 15:03

    не се знае,май подавате на ГРОБ....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на