Свързани новини

17.06.2009 14:22

СГС спря делото срещу Марио Николов и групата му

Видян 1745 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдът спря делото срещу обвиняемите за източване на евросредства по програма САПАРД. Всички подсъдими по делото от групата на Марио Николов имат възможност да пътуват в чужбина, като съда отмени мярката за неотклонение на обвиняемите, предаде БГНЕС. В България всеки е невинен до доказване на вината, каза обвиняемият Иван Иванов, след произнасянето решението на съда. Той каза, че няма информация дали ще бъде изключен от листата и че пред партията си е гарантирал само чистото си съдебно минало. Ако влезе в парламента, ще работи за идеите на „Лидер“, сподели Иванов и там ще поиска да му бъде свален имунитета. Иванов остави без отговор два въпроса- единият не се ли притеснява, че блокира делото на всички обвиняеми лица по това дело, а другият въпрос бе , как би се почуствал на една банка с братя Галеви. Прокурорът от Софийска градска прокуратура Андрей Андреев заяви, че няма основание за обжалване и че без съда да получи необходимите отговори от партията, която е издигнала Иван Иванов за депутат, не могат да продължат делото. Обвиняемите по делото, заедно с Марио Николов имат ограничение да пътуват в чужбина, защото имат ограничения по други дела.


БГНЕС припомня, че по-рано днес на делото срещу Марио Николов и останалите осем подсъдими за източване на оперативна програма САПАРД, бе представено удостоверение от защитата на Иван Иванов, който е регистриран кандидат за народен представител. Прокурорът по делото Андрей Андреев уточни, че Иванов е кандидат за ПП Лидер в РИК Ямбол. Радмил Петров – един от подсъдимите поиска да му бъде разрешено да напусне страната между 20-26 юни. Според закона придобиването на кандидат-депутатски имунитет временно спира наказателното производство, срещу кандидата за народен представител. В случай на престъпна група обаче, делото спира за цялата група.
Марио Николов използва случая за да подчертае, че няма контрол върху никой от останалите подсъдими и не може да става дума за престъпна група. Той бил изненадан от кандидатурата на Иванов, за която научил днес. Неговото желание било, делото да не бъде забавяно, за да възтържествува истината. На въпрос дали е подкрепил нечия предизборна кампания, Николов отговори отрицателно. Прокурор Андреев обаче, не бе толкова изненадан "намира се вратичка в закона и я използват", коментира той прекратяването на множество знакови дела, поради кандидати за депутатски имунитети. Андреев напомни, че ако не бъде избран, Иванов автоматично ще се върне в съдебната зала.
Съдът спря делото срещу обвиняемите за източване на евросредства по програма САПАРД. Всички подсъдими по делото от групата на Марио Николов имат възможност да пътуват в чужбина, като съда отмени мярката за неотклонение на обвиняемите.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог