„Друг мандат с ПП не смятам, че бихме подкрепили. Ако мандатът стигне до нас, ще опитаме. Ще търсим правителство на широкото съгласие. Втори мандат на ГЕРБ няма да подкрепим”, обясни депутатът.

Свързани новини

09.06.2022 09:43

Избори не са нужни, трябва да опитаме с нов кабинет: Ива Митева

Видян 1808 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Според депутата от „Има такъв народ” Ива Митева предсрочни избори не са нужни, дори са опасни в този момент. Коментарът ѝ идва, след като Слави Трифонов обяви, че партията му напуска коалицията.




Митева смята, че трябва да се опита да се състави нов кабинет. „Ако искахме този премиер да остане, нямаше да изтеглим министрите си. Имаме проблем в самото управление - с премиера и с вицепремиера. Затова изтегляме министрите си. Омръзна ни на коалиционните съвети да не се случва нищо”, отбеляза тя.




В случай, че се завърти рулетката с мандатите, Митева уточни, че ИТН няма да подкрепи правителство на „Продължаваме Промяната”. „Друг мандат с ПП не смятам, че бихме подкрепили. Ако мандатът стигне до нас, ще опитаме. Ще търсим правителство на широкото съгласие. Втори мандат на ГЕРБ няма да подкрепим”, обясни депутатът.




Според нея е било начертано споразумение, което е нарушавано и нищо от него не е изпълнявано. „Правителство на малцинството на ИТН не е странно, когато доверието е изчерпано, когато сме реагирали остро, когато многократно сме реагирали и не сме били чути”, каза Митева.




Тя коментира важността на личностите, които стоят начело. „Казахме, че избираме А отбора, аз не виждам А отбора - никъде на нито един пост. Нека наистина да започнем да търсим А отбора и хората, които могат наистина да взимат решения и да се справят. И да престанем с празните приказки”, апелира Митева.




Според нея вероятно ИТН няма да подкрепи министрите, които Кирил Петков ще предложи на мястото на изтеглените от Слави Трифонов. „Ако не бъдат избрани, той трябва да поиска или вот на доверие, или да му се поиска вот на недоверие, или да си подаде оставката. Може пък да си намери гласове от другаде - ДПС, ГЕРБ или „Възраждане”, уточни депутатът.




Митева е категорична, че от парламентарната група на ИТН няма да се отцепи нито един представител. „Нашата група е единна и работим заедно много добре. Не смятам, че от нас ще има предатели”, заяви тя.




И допълни: „Обикновено виждам едни депутати от ПП да ходят и да разговарят на последния ред с други депутати от други парламентарни групи. Ако това е водене на разговори - добре. Има едни такива хора, които казват: „Ще ни подкрепите ли за този закон или за еди какъв си избор”. Ако това са брокерите им - добре”.  




Митева разкри, че от две седмици в парламента непрекъснато я спирали депутати, включително от управляващата коалиция - от БСП и „Демократична България”. „И ми казват: „Моля ви се, развалете кабинета”. Моята реакция беше: „Защо ние? Направете нещо вие, ние ще ви подкрепим”. Защото досега, каквото и да се е случило в тази коалиция, ние сме тези, които винаги сме тръгвали и казвали „не”, допълни депутатът.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.06.2022 12:20

    Вън чалгарите И.Т.Н. от парламента ВЪН...

RSS

Най-нови

MotoGP

Собственикът на Формула 1 иска да придобие MotoGP

Собственикът на Формула 1 Либърти медия ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на