Твърденията на Михайлов дойдоха след като по-рано ръководството на Държавната консолидационна компанияв (ДКК) обяви, че ще сезира прокуратурата за нарушения, извършени от предишното ръководство на Кинтекс.

Свързани новини

08.06.2022 15:55

Изнесли сме оръжие за 200 М за Украйна само през Кинтекс: Директорът на държавната фирма

Видян 1749 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Изнесли сме оръжие за 200 милиона през Полша за Украйна”, заяви  бившият шеф на Кинтекс Александър Михайлов. Той уточни, че става въпрос за снаряди за системите за залпов огън Град. Той каза, че Асен Василев знае митническите товарителници за износа и дори им цитира номерата. Според Михайлов причината за смяната на ръководството на ВМЗ-Сопот е, че са отказали да ремонтират върната оръжейна поръчка, договорена от премиера.




Твърденията на Михайлов дойдоха след като по-рано ръководството на Държавната консолидационна компания в (ДКК) обяви, че ще сезира прокуратурата за нарушения, извършени от предишното ръководство на Кинтекс.


 


"Всички сключвани договори за последните шест месеца не са докладвани в Съвета на директорите. Следва извода, че бившият изпълнителен директор Александър Михайлов е управлявал дружеството еднолично, не е спазвал правилата нито на устава на Кинтекс, нито за правилата за работа на Съвета на директорите. Той не е уведомявал и ръководството на ДКК за сключваните договори", обясни на пресконференция изпълнителния директор на ДКК Смиляна Нитова.  Тя заяви, че печалбата за първото тримесечие на 2022 г. на Кинтекс е около 17 пъти по-малка в сравнение със същия период на миналата година.




В края на април Михайлов заяви, че ще заведе дело срещу министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова: "Правя това за поредните неистини, изречени по мой адрес и в които замесва Кинтекс ЕАД, каза той. Поводът за реакцията му бяха думите на вицепремиера Нинова пред медии, че е поискала освобождаването на Александър Михайлов, защото „докато е директор на Кинтекс участва в други фирми с предмет на дейност търговия на оръжие и е прехвърлил договори към тях“.


 


Михайлов, назначение на Нинова, предизвика и скандал с твърдението си, че износът ни на оръжие за Украйна е обществена тайна. Той предположи, че Корнелия Нинова е наясно, че българските заводи назначават работници, работят на три смени, работят и през уикенда. „Това е индикатор”, посочи Михайлов. По думите му капацитетите на българските заводи са пълни за една година напред.




Според него няма начин Корнелия Нинова да не вижда датите на договорите, предвид че се одобряват от комисия под нейно ръководство. А президентът Радев даже каза, че под всяко стои подписът й, даже я попита да не се е отказала от този подпис.




Според Михайлов износът на оръжие към Украйна вероятно е една от причините за неговото освобождаване.



  Пламен Валентинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е