От Националния браншов синдикат "Висше образование и наука" при КНСБ в 15 висши училища у нас изпратиха до отговорните институци протестни писма, с които настояват незабавно да им се преведе допълващата субсидия от  20 млн. лв. за издръжка на обучението

Свързани новини

07.06.2022 14:53

Синдикатите в 15 университета искат вдигане на субсидията за обучение с нови 20 млн.лв.

Видян 1534 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Националния браншов синдикат "Висше образование и наука" при КНСБ в 15 висши училища у нас изпратиха до отговорните институци протестни писма, с които настояват незабавно да им се преведе допълващата субсидия от  20 млн. лв. за издръжка на обучението. Според тях те са недостатъчни и настояват за предвиждане на още 20 млн.лв. 


 


В декларации синдикалните организации в НМА "Проф. Панчо Владигеров", Русенският университет "Ангел Кънчев", СА "Д.А. Ценов", СУ "Св. Климент Охридски", ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", Аграрният университет в Пловдив, Лесотехническият университет, НАТФИЗ, Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" и Университетът  "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас, УАСГ, УНСС, УХТ-Пловдив, ХТМУ и Шуменският университет "Епископ Константин Преславски" пишат:


 


„Настояваме от 1 юли 2022 г. с предстоящата актуализация на Бюджет 2022 г. за допълваща субсидия за издръжка на обучение в държавните висши училища, която да е в размер на нови 20 млн. лв., с което общо за годината средствата за издръжка на обучение да станат 40 млн. лв.”


 


Протестните писма са изпратени до Народното събрание, комисиите по бюджет и финанси и образование и наука, Министерския съвет, министерствата на финансите и на образованието и науката, Съвета на ректорите в България, Европейската комисия и европейския комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел. 


 


Синдикатите очакват извинения и от народните представители, които по думите им са си позволили „унизително отношение към академичния състав на висшите училища в България”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни