Ходът на държавите от ЕС идва само ден, след като руският Газпром обяви, че ще спре доставките за GasTerra заради отказа на холандския доставчик да плаща за доставките в рубли.

Свързани новини

04.06.2022 07:26

Жителите на островите оспорват плана за сондиране в Северно море

Видян 10261 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Холандия, заедно с Германия, ще започне разработването на ново газово находище в Северно море, съобщи холандското правителство в сряда. Съвместният проект предвижда сондажи за газ на около 19 км от брега на двете страни, близо до холандския остров Schiermonnikoog и германския остров Боркум.




Според доклада планът за сондаж на холандско-германската граница не е нов, но през последните месеци придобива нова актуалност на фона на плана на ЕС да се откаже от руската енергия.


 


Нидерландският държавен секретар за добивната промишленост Ханс Вийлбриф "издаде разрешения за нидерландската част днес", се казва в изявлението, в което се добавя, че "в Германия тече ускорена процедура за необходимите разрешения".




Миналата година властите на германската провинция Долна Саксония решиха да не издават разрешителни за проекта поради екологични опасения в близост до островите Ширмоникоог и Боркум. Въпреки това германските и холандските официални лица "сега вземат различно решение заради войната в Украйна", заявиха от холандското министерство.


 


Междувременно кметовете на двата острова се противопоставят на проекта, който според тях може да навреди на околната среда. Предишни проучвания, поръчани от нидерландското правителство, показаха, че щетите ще бъдат минимални както по време на сондирането, така и при добива на газ.


Ходът на държавите от ЕС идва само ден, след като руският Газпром обяви, че ще спре доставките за GasTerra заради отказа на холандския доставчик да плаща за доставките в рубли.


Ако бъде одобрен от германските власти, първият газ от съвместния сондаж може да бъде добит до края на 2024 г.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.