Колев проговори за схемата

Свързани новини

01.06.2022 16:17

Обвиненият за пране на пари за строежа на Хемус посочи организатора на схемата

Видян 2511 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обвиненият за пране на пари за строежа на магистрала Хемус Борислав Колев окончателно остава под домашен арест, съобщават БТА и БНР. Това окончателно реши Софийският апелативен съд, след като Колев искаше да бъде освободен под парична гаранция.



Според мотивите на съдебния състав Колев е участвал дейно в цялата схема - от комуникацията с фирми и счетоводство, до тегленето на пари, като го оставят под домашен арест, защото тежестта на извършеното от него престъпление го прави личност с висока обществена опасност.



Колев проговори за схемата. Като неин организатор посочи мъж на име Георги Георгиев. Той го придружавал при тегленето на парите, които понякога били и 6-цифрена сума, от столична банка. След това милионите били предавани на трети човек, чието име Колев не назова в съдебната зала, но го бил казал на разследващите.



"Ако моето място е тук, със сигурност има и други хора, които да застанат до мен. Аз съдействам - други лъжат и манипулират. Не разбирам къде е възможността да се укрия или да извърша друго престъпление. Като слушам прокуратурата, все едно гледаме различни мачове", каза 42-годишният Колев пред съда и поиска по-лека мярка за неотклонение, за да може да работи. Запорирани са всички сметки на мъжа.
Адвокатът на Колев Христо Ботев отбеляза, че ако той не беше съдействал на разследването, е нямало да има толкова събрани материали, като половината от папките с доказателства били събрани именно с негова помощ.


 


Софийската градска прокуратура обвини Колев за пране на пари в началото на декември миналата година. Според обвинението той е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал и мотивирал различни лица да им станат фиктивни управители. Именно по сметките на тези юридически лица били преведени част от парите, предназначени за Лот 5 от магистрала Хемус.


 


Впоследствие Колев придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парични суми. Така според прокуратурата с 52 тегления от юни 2020 г. до септември миналата година мъжът получил над 53 млн. лева.



Пламен Валентинов


    Снимка: 168 часа


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,