Залогът да съхраним своята история, език, култура, самочувствие е много по-висок от този да вложим пари в бедстващата си икономика",  коментира Христов

Свързани новини

30.05.2022 09:42

ЕС бави парите по плана заради ветото над РСМ: Иво Христов

Видян 1951 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Фактът, че парите по нашия План за възстановяване се бавят, логично може да бъде свързан с българското вето върху Северна Македония”, заяви в ефира на БНТ журналистът и евродепутат от ПЕС в ЕП Иво Христов.


 


“Това е вид политически натиск, на който България не бива да се поддава”, категоричен бе той. “Тези пари са дребен детайл в историческия път на България, който е жалониран от много по-големи събития. Залогът да съхраним своята история, език, култура, самочувствие е много по-висок от този да вложим пари в бедстващата си икономика",  коментира Христов.


 


По думите му, управляващата коалиция не желае да поеме отговорност за ветото върху РСМ, тъй като би загубила външна подкрепа. По тази причина кабиетът се опитва да я прехвърли към други институции.


 


„Ако пък не отстои ветото, то тогава ще загуби вътрешна подкрепа. Пред тази двойно губеща ситуация правителството търси с кого да сподели отговорността. Първият и най-удобен солидарен отговорен с кабинета е президентът, поради високата степен на доверие към него и поради това, че пречи на всички с авторитета и реномето си на човек, който казва истината, в когото българите вярват.


 


Той няма никакво основание да свиква КСНС. Съвет по същата тема вече бе проведен с много ясна рамка за преговори и поведение от страна на България. Веднъж ударило на камък там, правителството търси да прехвърли горещия картоф в НС, където, най-малкото, ще принудят да се произнесат по темата и опозиционните партии. Всяка от тях също си прави сметки как ще бъде видяна в чужбина“, посочи евродепутатът.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни