Специално за търговците е предвидено да има двойна каса в лева и в евро в рамките на един месец, за да не се натоварват с това да има двойна каса по-дълго време и да трябва да държат големи наличности и в двете валути

Свързани новини

27.05.2022 15:09

Правителството прие оперативен план за въвеждане на еврото (Видео)

Видян 2772 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството прие оперативен план за въвеждане на еврото в България, заяви на брифинг финансовият министър Асен Василев.


 


Той уточни, че този план е публичен от юли миналата година. За защита на потребителите е предвидено три месеца преди въвеждането на еврото и девет месеца след това цените да се публикуват и в лева, и в евро, за да не може недобросъвестни търговци да се възползват от превалутирането за повишаване на цените.


 


„Курсът е фиксиран, той е текущият курс, на който ще стане приемането на еврото. Има редица технически дейности, които банките, платежните системи и държавните институции трябва да извършат, за да са готови да работят в евро, а не в лева", обясни Василев.


 


Специално за търговците е предвидено да има двойна каса в лева и в евро в рамките на един месец, за да не се натоварват с това да има двойна каса по-дълго време и да трябва да държат големи наличности и в двете валути.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 30.05.2022 09:08

    стига глупости с това евро

  • 002 Anonimen 29.05.2022 17:25

    спрете безразсъдните си действия,не съсипвайте народа с това евро,не насилвайте нещата,казва ви се,че е рано за това....не ни убивайте с немотия...

  • 001 Anonimen 29.05.2022 16:50

    Не правителството, а българомразците Кирчо и Кокорчо, това е съвсем различно. Този престъпен тандем до като не унищожи тотално държавата и народа и не изпълни поетите ангажименти на западните си началници няма да миряса за да си получи сребърниците си, щото откраднатите милиарди за няколко месеца не са им достатъчни

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.