Руският президент Владимир Путин и италианският министър-председател Марио Драги са обсъдили въпроса за продоволствената сигурност в световен мащаб в телефонен разговор в четвъртък, съобщават правителствата на двете страни

Свързани новини

27.05.2022 18:05

Морски "коридори" не са договорени с Русия: Украйна

Видян 10007 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украински официален представител заяви в петък, че "морските хуманитарни коридори", обявени по-рано тази седмица от руските военни, не са били съгласувани с Украйна, и обвини Русия, че се опитва да прехвърли върху Украйна вината за световната продоволствена криза, предаде CNN.




Говорителят на оперативния щаб на областната администрация на Одеса Серхий Братчук заяви, че съобщението на руското министерство на отбраната за безопасни пътища за корабите е "опит за създаване на информационно алиби за Русия".




"Така че това е поредната лъжа на Русия и опит да се обвини Украйна в създаването на продоволствена криза", каза той.


 


Руският президент Владимир Путин и италианският министър-председател Марио Драги са обсъдили въпроса за продоволствената сигурност в световен мащаб в телефонен разговор в четвъртък, съобщават правителствата на двете страни.




Според Кремъл Путин е заявил, че Русия е готова да предприеме стъпки за смекчаване на кризата, като разреши износа на зърно и торове, ако Западът отмени това, което Русия нарича "политически мотивирани" санкции.


 


 По-рано тази седмица руските военни заявиха, че ще отворят два "морски хуманитарни коридора" - един откъм украинските пристанища Херсон, Николаев, Черноморск, Очаков, Одеса и Пивден (Южен) и друг откъм пристанището Мариупол на Азовско море. По време на разговора си с Драги Путин е заявил, че функционирането на тези коридори е било "възпрепятствано от украинската страна", съобщиха от Кремъл.


 


Армейски генерал Кристофър Каволи, номиниран за следващия висш американски генерал, който ще контролира военното присъствие на САЩ в Европа, заяви пред законодателите в четвъртък, че недостигът на зърно "се усеща на африканския континент" Министърът на външните работи на Обединеното кралство Лиз Тръс заяви в четвъртък, че Путин "използва оръжието на глада и липсата на храна сред най-бедните хора по света".


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще