По време на пресконференция с нидерландския министър-председател Марк Рюте в Хага Шолц заяви пред репортери, че решението на германския парламент от тази седмица да лиши Шрьодер от платеното от данъкоплатците офис пространство в Берлин е "последващо" и "правилно" и "следователно ще бъде изпълнено"

Свързани новини

20.05.2022 09:40

Олаф Шолц отхвърли призива на ЕП за налагане на санкции на Герхард Шрьодер заради връзки с Русия

Видян 1644 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли искането на Европейския парламент да наложи санкции на Герхард Шрьодер заради отказа му да напусне висши длъжности в руски енергийни компании, съобщава Политико.




По време на пресконференция с нидерландския министър-председател Марк Рюте в Хага Шолц заяви пред репортери, че решението на германския парламент от тази седмица да лиши Шрьодер от платеното от данъкоплатците офис пространство в Берлин е "последващо" и "правилно" и "следователно ще бъде изпълнено" Шолц обаче подчерта, че не бива да има допълнително наказание срещу бившия канцлер.


 



"Не смятам, че в момента е необходимо нещо друго", каза настоящият канцлер, когато беше попитан за приетата в четвъртък резолюция на Европейския парламент, в която се призовава ЕС да наложи санкции на европейци, които все още са в управителните съвети на известни руски фирми.


 


"Най-добре би било Герхард Шрьодер да се оттегли от постовете си", добави Шолц.




Шрьодер е член на управителния съвет на руската държавна петролна компания Роснефт, а през февруари беше номиниран и за член на управителния съвет на руската енергийна компания Газпром. Малко след избухването на войната в Украйна служителите на офиса на Шрьодер в Берлин напуснаха в знак на протест срещу отказа му да се оттегли от работа. Въпреки че бившият канцлер ще загуби работното си място, той все още получава месечна издръжка в размер на 8300 евро.




На пресконференцията на Шолц и Рюте в Хага двамата лидери изразиха оптимизъм, че турската съпротива срещу присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО може да бъде преодоляна.




"Убеден съм, че проблемът може да бъде решен", каза Шолц.




"Вярвам, че в крайна сметка ще бъде възможно да намерим обща позиция по присъединяването на Финландия и Швеция", каза Рюте.


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е