ONGC обмисля да подаде оферти за 30-процентния дял на ExxonMobil в руския проект "Сахалин 1" и за 27,5-процентния дял на Shell в проекта "Сахалин 2"

Свързани новини

19.05.2022 15:25

Индия иска да придобие продадени западни активи в Русия: Economic Times

Видян 2036 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Индийската корпорация за нефт и природен газ (ONGC) обмисля да закупи допълнителни дялове в руски нефтени и газови находища от западни фирми, които планират да напуснат страната, съобщи в четвъртък Economic Times (ET), позовавайки се на запознати с въпроса.




Този ход идва, въпреки че първата оферта на индийската компания за 50% дял на Shell в петролните полета Салим в Сибир не е била приета, твърдят източниците.




"Войната няма да продължи вечно, както и санкциите. Трябва да направим стъпки, за да осигурим енергийните си доставки", казва един от източниците. "Разбираме риска и сме готови да го поемем. "


 


ONGC обмисля да подаде оферти за 30-процентния дял на ExxonMobil в руския проект "Сахалин 1" и за 27,5-процентния дял на Shell в проекта "Сахалин 2". Тя вече притежава 20% дял в "Сахалин 1".




Източниците разкриха, че заедно с други индийски фирми ONGC е провела предварителни разговори за потенциалното придобиване на 20% дял на BP в руската Роснефт.




Големи западни петролни компании, като BP, Shell и ExxonMobil, неотдавна обявиха намерението си да прекратят дейността си в областта на петрола и газа в Русия поради западните санкции.


 


Същевременно Индия продължава да купува руски петрол и да търси дялове в руски активи на по-ниски цени, предвид свързаните с това рискове.


 


Един от източниците, цитиран от ET, обаче казва, че „Купуването на руски суров петрол е едно. В случай на засилване на санкциите, можете да го върнете само след няколко месеца.
Но инвестирането в проучване на нови находища може да има по-дълбоки последици, включително по-строги санкции от Запада. "


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни