Спрелият за 2 месеца след опожаряването на вратата на основателя на 19 минути план за наливане на 1,1 млрд. лв. от джоба на данъкоплатците на зърнарите – онези 100 семейства, които усвояват над 90% от многомилиардните земеделски субсидии у нас, до дни ще се задейства с нова сила

Свързани новини

18.05.2022 09:24

Зърнари си пробутват старата реколта за 1,1 млрд. лв. по плана на двама вицепремиери

Видян 2083 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Спрелият за 2 месеца след опожаряването на вратата на основателя на 19 минути план за наливане на 1,1 млрд. лв. от джоба на данъкоплатците на зърнарите – онези 100 семейства, които усвояват над 90% от многомилиардните земеделски субсидии у нас, до дни ще се задейства с нова сила. Това стана ясно най-официално от Министерството на земеделието.



Причината е, че ресорният вицепремиер Нинова, която има и министър в агроведомството в лицето на бившия бос на СИК – Шумен според Търговския регистър Иван Иванов – син на шефа на ДС в окръга при соца, е обединила усилия с нересорното вице Асен Василев. Даже честта да бъде обявената чудесната за мултимилионерите зърнари новина по тая линия се падна на единствения заместник – министър на ПП в този ресор.




Какъв е планът?




Зърнарите да пробутат старото си зърно, все едно, че е ново, за да ни спасяват от „продоволствената криза и спекулата” – да, същият този соц., даже текезесарски език и стил се завърна у нас с правителството на Промяната.




Ако се съди по опита с олиото, което – когато струваше 3,69 лв., вицепремиерът Нинова заговори, че щяло да става 5 – 7 лв. и то взе, че стана, за „радост” на нейния основен електорат от бедни възрастни хора, досегашната „битка” на кабинета с „продоволствената криза и спекулата” дава точно обратни резултати. Но зърнарите спечелиха огромни пари.




Идеята е, освен близки банки, през които ще минат разплащанията, а те ще си удържат процента, и борсата, управлявана от дясната ръка на Цветелина Бориславова – Васко Симов, да застане на пътя на златния милиард. Посредниците се очертават като любима категория на това правителство, както стана ясно и от търговията с газ. Те повдигат цените и правят някои хора от богати – много богати.




Така изненадващо се оказва, че кабинетът, особено БСП, дошла с лозунги за подкрепа на дребните стопани, реално работи изцяло за едрите, които и без друго са неприлично богати от държавни и европейски субсидии.




От тази година вече не 15 на сто, а невероятните 60% от тях ще идват от джобовете на бг данъкоплатците. Досега 85% бяха грижа на Европейския съюз. А сумата е доста значителна – 6 млрд. лв. Нещо като половината бюджет за пенсии.




Какъв ще бъде ефектът от плана Нинова – Василев според източници от върховете?




Хем зърнарите ще се разделят със старото зърно, за което са субсидирани – т.е. им е подарък, но на нова цена – над 2 пъти по-висока заради войната в Украйна. Хем много хора „по веригата” ще останат доволни, както се казва.



Кои точно? Бързо ще си проличи. Как ли?




Зърнарите и техните приятели са известни например с това, че по празници автосалоните на най-престижните марки – от Мерцедес и БМВ нагоре, работят предимно за тях, а те не спират да се снабдяват с лъскави возила, въпреки че имат смайващи по колекциите си гаражи, пък и да ги демонстрират публично. Не са и твърде дискретни за опасните си връзки на различни нива.


 


 Радостина Тонева





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.05.2022 10:06

    "даже текезесарски език и стил се завърна у нас с правителството на Промяната." Ами, 19мин,нали точно текезесарите след 10 станаха капиталисти. По комунистическо, когато партизаните искаха да закърпят бюджета вдигаха цените на това-онова, основно потребление. Стоките се скриваха в складовете на ятаците и после се изкарваха, но по новите цени.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични