Според Рашков записът от монтираната в патрулката камера от този отрязък от време липсвал

Свързани новини

11.05.2022 18:25

Полицаите открили начин да блокират камерите на униформите си

Видян 2584 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицаите са открили начин да блокират боди камерите си и така да обезсмислят устройствата, чиято роля е да следят действията на униформените. Това се разбра от думите на вътрешния министър Бойко Рашков пред ресорната комисия в парламента, предаде Медиапул.


 


 


Повод за думите му стана поредното обсъждане на скандала с турския тираджия на магистрала "Тракия". Шофоьрът бе ударен от български полицай по време на проверка. Видео от случката бе излъчено от турски медии, което доведе до проверка на действията на служителите.


 


 


Според Рашков записът от монтираната в патрулката камера от този отрязък от време липсвал. Според него видеото било изтрито. Министърът обаче коментира, че имало друг случай от Варна, при който е установено, че закрепената на униформата камера не работела. До тази информация се стигнало, след като двама полицаи били арестувани заради съмнения за корупция по разследване на дирекция "Вътрешна сигурност".


 


"И когато те бяха задържани, в колата им се установи устройство, което на практика елиминира боди камерата, тя не работи. Т.е. полицаите са намерили начин, грубо казано, да се отърват от тази форма на контрол", обясни Рашков.


 


В същото време в МВР има специализирана дирекция, която би следвало да контролира и да знае коя камера работи и коя – не, допълни министърът. Той обясни, че и това се проверява.


 


 


 


Преценката за нарушения на пътя, заснети с камери на МВР, вероятно отново ще бъде върната в областните дирекции, каза още силовият министър. Поводът е друга проверка в националната полиция, която установи, че група полицаи незаконно са анулирали глоби, издадени на база снимки. Така са отменени санкции за около 70 хил. лв. само за година.


 


"Тука се намира един такъв, който от време на време, вероятно по повод някоя снимка, излиза от службата и се вижда с един човек, не знам защо. Имаме такива десетки вече, информация за тях, че са ползвали дълго време тази система за срещи наблизо някъде. Искаме да променим това и ще го направим в близките дни", заяви министърът.


 


Рашков намекна, че системата е била умишлено централизирана само в София, защото така много по-лесно някой може да се отърве от санкция. По думите му в момента за нарушение, извършено в Силистра, се решава дали и каква санкция да се наложи в столицата. В същото време глобата формално се налага от местния директор и се обжалва пред тамошния административен съд.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните и да ви търсят