По време на редовния брифинг за медиите във вторник говорителят на Белия дом Джен Псаки отговаряше на въпрос относно неотдавнашното искане на сенаторите Линдзи Греъм и Ричард Блументал да обявят Русия за държавен спонсор на тероризма

Свързани новини

11.05.2022 12:30

САЩ вече са наложили на Москва санкции, подобни на тези, които са предназначени за държавите, спонсориращи тероризма: Псаки

Видян 1517 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вашингтон твърди, че вече е наложил на Русия мащабни санкции, които обикновено са запазени за държави, които Държавният департамент определя като държавни спонсори на тероризма, съобщава The White House.




По време на редовния брифинг за медиите във вторник говорителят на Белия дом Джен Псаки отговаряше на въпрос относно неотдавнашното искане на сенаторите Линдзи Греъм и Ричард Блументал да обявят Русия за държавен спонсор на тероризма.




"Ние вече правим това, което се е случило с други държави. Така че, широкообхватни финансови санкции, контрол на износа, дипломатическа работа за ограничаване на инвестициите на други страни в държавите парии - останалите четири и, разбира се, Русия", каза говорителят. "Така че ние вече предприехме тези стъпки.


 


 


САЩ включиха в черния списък Сирия, Иран, Куба и Северна Корея. Последните две в крайна сметка отпаднаха от списъка, но бяха добавени отново по време на управлението на Тръмп. Ирак, Либия, Судан и Южен Йемен бяха добавени в миналото и по-късно премахнати.


 


 


Вашингтон забранява продажбата на оръжие и налага икономически ограничения на държави, които смята за практикуващи и подкрепящи тероризма. Сенатор Греъм твърди, че включването на Москва в списъка ще изпрати силно послание за подкрепа на Украйна и ще бъде още една стъпка, за да се "гарантира, че Русия на Путин е маргинализирана" на световната сцена.


 


 


Мария Захарова, говорител на руското външно министерство, отхвърли предложения ход миналия месец като "идиотски по своята същност" и заяви, че Русия ще предприеме ответни мерки.


 


 


 


Във вторник парламентът на Литва прие резолюция, в която обвинява Русия в геноцид и тероризъм в Украйна. Захарова определи решението като "екстремистка стъпка" и добави, че то не допринася за постигането на мир в Украйна.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион