След вчерашните протести на стотици енергетици от спряната ТЕЦ „Марица 3“, юрисконсултът на дружеството и един от говорителите на протестните действия Юлиян Семерджиев заяви пред медиите, че ситуацията със спряната централа започва да прилича на „филм на абсурда“

Свързани новини

10.05.2022 14:12

Юлиян Семерджиев, ТЕЦ МАРИЦА 3: Чувстваме се като във „филм на абсурда“. Никой не иска да провери ремонтите, които вече направихме

Видян 1399 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



След вчерашните протести на стотици енергетици от спряната ТЕЦ „Марица 3“, юрисконсултът на дружеството и един от говорителите на протестните действия Юлиян Семерджиев заяви пред медиите, че ситуацията със спряната централа започва да прилича на „филм на абсурда“.


 


„Чувстваме се като в „нонсенс”. Първо. Затварят ни на базата на доста съмнителни данни за превишения на серния диоксид, когато същите превишения обаче продължават, макар и вече да не работим, обясняват на хората, че всичко е наред, а данните за нови замърсявания били просто предварителни. Искам да попитам, а нас на базата на какви данни ни затворихте? Или за едни са предварителни, а за други „следварителни?”, попита Юлиян Семерджиев.


 


„И второ, и още по-важно. Никой не иска и не си мръдва и пръста дори да дойде и да провери ремонтите, които вече направихме. Това е нелепо поведение. Елате и вижте какво сме направили. Изпратихме писма до Министерството на енергетиката, РИОСВ-Хасково, Министерството на околната среда и водите.


 


В тях сме описали подробно, точка по точка, всичко, което сме направили и което планираме да направим. Толкова ли е трудно? Кому е нужно 300 човека да загубят работата си и една централа на въглища да бъде унищожена по време, когато не се знае какъв газ и на каква цена ще идва. Това не само не е държавническо, това е лишено от логика. Толкова богата държава ли сме, че да си убиваме енергетиката!”, продължи Семерджиев.


 


„Апелираме към здравия разум на хората в изпълнителната власт. Смятам, че там има достатъчно знаещи и можещи хора. Самото Министерство на енергетика препоръча централата да бъде пусната отново, настина не виждам смисъл вместо да се търси решение, да се стига до протести.


 


Ние като ръководство не можем да спрем хората да бранят правото си на труд. Благодаря на българските профсъюзи за подкрепата, защото това не е битка просто за един ТЕЦ, а битка за цялата българска енергетика. Дано хората, които ръководят съдбините на държавата ни в този критичен момент, го разберат!“, заяви Юлиян Семерджиев и подчерта, че протестните действия ще продължат.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще