Актуализацията трябва да се гласува през юли, тъй като действащият от 1 април бюджет на държавата вече издиша по всички линии, а в някои сфери още не са започнали разплащания за дължимите от 1 януари суми

Свързани новини

09.05.2022 17:09

Кабинет до юли – пада след актуализацията на бюджета?

Видян 4099 пъти | Коментари 4
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Няколко независими един от друг източника от върховете на различните власти изразиха пред 19 минути очаквания, че този кабинет ще изкара най-вероятно до приемането на актуализацията на бюджета.




С това се обяснява както засилената реторика за предсрочни избори от немалко играчи, така и оправданията на представители на управляващата коалиция последните дни, че това било работа на всяка опозиция.




Актуализацията трябва да се гласува през юли, тъй като действащият от 1 април бюджет на държавата вече издиша по всички линии, а в някои сфери още не са започнали разплащания за дължимите от 1 януари суми.


 

Това ще даде възможност парламентът да се разпусне не просто за обичайната лятна ваканция, а и изобщо, тъй като ново правителство при този състав на представени в Народното събрание партии изглежда почти невероятно.




Въпреки че се цитират совалки дори между медийно уж враждуващи играчи. Например, искането на премиера Петков за отстраняване на шефа на Националната служба за охрана преди около месец се приписва именно на изтекла информация за гостуване на лидера на Продължаваме промяната при водача на важна опозиционна формация.


 


Според някои източници то дори не е било еднократно. А поне двукратно, щяло е и да продължава – възможно при разменено гостуване, ако изтичането на информацията не е прекратило тайните срещи и разговори на върха.  


 


Ако въртележката с трите мандата, която по Конституция следва падане на правителство, се извърти до края на юли - началото на август, а това е напълно възможно и политически, и технически, можем да очакваме нови избори в края на септември – началото на октомври.


 


А политиците, като никога през лятото, когато обичат да си дават голяма ваканция, да поработят в кампания.


 


Засега истинските изследвания на социолозите, които не се оповестяват, но са известни в институциите и партийните централи, дават сериозен шанс на партиите на служебния премиер Янев и на бившата червена депутатка и омбудсман Мая Манолова да влязат в нов парламент след есенните избори. Има и още нещо интересно в сондажите на общественото мнение, но ще разкажем за него в следващ брой.


 


За срока от разпускането на този парламент до изборите и съставянето на ново Народно събрание и нов кабинет на база резултатите от тях, на практика има готов да поеме управлението служебен екип.


 


Така че от тази гледна точка притеснения не може да има – техническите правителства на президента Румен Радев вече показаха, че работят по – добре от наследилия ги редовен кабинет, който върви по познатия от поезията модел:




„И погрешен е всеки нов ход”.


 


 


Наталия Каменова


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 10.05.2022 19:50

    Долният идиот е за най-строго наказание ,а не само сваляне от власт.

  • 003 Anonimen 10.05.2022 13:06

    Ха-ха-ха. Имало дебили, които им се доверили. А сега плачат! Заслужат си управлението!

  • 002 Anonimen 10.05.2022 11:34

    Какъв юли, до 24 май да ги няма,че като гледам с какви темпове правят поразии Цялата Харвардска дружинка аут,язък дето им се доверихме

  • 001 Anonimen 09.05.2022 19:15

    Ама те до юли колко ли милиарда още ще опоскат и колко ли хора ще умрат от тяхната алчност и престъпност?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв