06.05.2022 10:05

Нищо не ни задържа в коалицията: ДБ

Видян 1961 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Коалицията достигна своя концептуален таван. Досега не сме си позволявали да тропаме по масата и да прокарваме червени линии. Но е време да вдигнем червен флаг. Не искам да клатя управлението и да извивам ръце, въпреки че е печелившо. Тази липса на функциониране в коалицията не може да продължава. Ще видим условията, при които ще продължим да бъдем в нея", заяви Христо Иванов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.



Съпредседателят на "Демократична България" бе категоричен, че червеният флаг няма да е последен, а ще бъдат три, защото "не можем да допуснем страната да бъде тласната към нови избори, което е още един елемент на криза".



"Страх ме е от това, че екстремисти като "Възраждане" с такова чудовищно наслаждение експлоатират страховете на хората и техният радикализъм се храни от безпътицата. България има нужда от ясно лидерство. Положението е изключително сложно", каза още Иванов.



Той бе категоричен, че България трябва много бързо да реши въпроса как ще се защитава от агресията на Кремъл, „"който иска да преразгледа целия международен ден в източна Европа, включително със статута на България".



"Искам ясно да кажа, че тази коалиция трябва да повиши бързо своя коефициент на полезно действие и адекватно да реагира на кризата в Украйна. Спешно и ударно трябва да се превъоръжим. Нужни са решителни мерки за преустановяване на руското влияние и най-вече с поглед към енергийната независимост, както и да затворим темата с реформата в съдебната система", добави Иванов.



Той допълни, че ще бъдат проведени вътрешни дискусии къде е мястото на ДБ в коалицията.



"Коалиционният формат не може да бъде ТКЗС с теми кой в коя комисия колко трябва да получи. Не можем повече да подкрепяме това и да носим отговорност. Нищо не ни задържа в това управление при тези условия. Доказали сме, че сме готови да си тръгваме и можем да го правим", каза още Иванов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 07.05.2022 07:38

    Този мазник е абсолютен въздух под налягане. Само келепир гледат и го доказаха. Дано никога повече не влезнат в НС тези дегенерати, слугуващи на американски НПО-та и добре захранвани от тях

  • 001 Anonimen 06.05.2022 20:09

    Колкото по бързо се разпадне коалициата наистина че тези йезуити от демократична българия ги изгласуваме вън от властта толкова по добре…ама те уж са за разпадането ама всъщност не са защото това е само техен трик да останат на власт колкото може повече и да продават българия на ахглоамериканските олигарси колкото може повече са собствени облаги

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

На дневен ред ще са финансовите въпроси

На дневен ред ще са финансовите въпроси и най-вече как