България само обещава, но на практика дори логистично е трудно, а финансово е крайно неизгодно да организира ремонта на украинска бойна техника", заявиха пред 19 минути експерти

Свързани новини

06.05.2022 09:05

Няма дори да ремонтираме украинска техника, дефицит на материали за поетите договори за оръжия и муниции

Видян 3823 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"България само обещава, но на практика дори логистично е трудно, а финансово е крайно неизгодно да организира ремонта на украинска бойна техника", заявиха пред 19 минути експерти от бранша след противоречивото решение на Народното събрание по темата.




Причината, от една страна, е в пренасянето на въпросните машини, тъй като с напредването на руските войски към Одеса и Молдова, те трябва да бъдат транспортирани към Полша, да заобиколят Унгария, която бойкотира доставките за фронта, да дойдат у нас. А после да се върнат по целия обиколен път. Което, освен много време, ще струва и много пари. Толкова, че стойността на услугата и транспорта може да е по-голяма от стойността на съответната машина.





Морският път пък се оценява като крайно ненадежден. Украйна не разполага и с особено много пристанища под свой контрол в момента. Другият вариант - изпращане на наши специалисти, които на място да оправят танкове и бронетранспортьори се оценява като невъзможен, защото няма желаещи.





В момента има и друг проблем. По думите на ръководител от роден производител, не е ясно как ще изпълним договорите за доставка на оръжия и боеприпаси за Украйна през трети страни, които вече сме поели, за да нагласят управляващите ни политици своите комисионни. Причината е, че алчността им не е позволила да бъде преценен един важен въпрос: стоманата и други материали за производството на стоката се доставят от ... Украйна. А това значи, че не е възможно да имаме в момента нови пратки. Предприятията имат някакви резерви, но те опасно намаляват и в момента са на абсолютен минимум.




Разбира се, те биха могли да се снабдят и с по-качествени материали от ЕС и САЩ, но цените на западните образци в момента са силно завишени и не биха могли да позволят вместване в параметрите, зададени в договорите.



Тоест, нашите производители трябва да работят на загуба, за да изпълнят поръчките. Но трябва същевременно и да отделят "парсата" за управляващите политици. Които имат наглостта да отричат износа на българско оръжие и родни муниции за зоната на конфликта.


 


Илиян Костадинов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 ПЕНСИОНЕР 08.05.2022 11:22

    Разбира се,че няма да ремонтираме.До дни УСРАЙНА няма да я има,ако вече не се е случило.А сега не признавайте успеха на Съветската армия над хитлеризма.27 милиона жертви,като тръгнаха от нищото.9-ти МАЙ световен ден на мира.

  • 002 Тихомир Томов 07.05.2022 20:10

    Открай времеколкото работещите губят с толкова политиците забогатяват

  • 001 Отче ваш 06.05.2022 11:27

    След доставките на оръжие, ще последва и възкресение за мъртвите хохли, които отново ще влязат в бой, Слава Кокаина !!!

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне