Знамето бе качено на фасадата на общината с решение на Столичния общински съвет от 21 април

Свързани новини

05.05.2022 13:56

МВР допусна Възраждане да свали украинското знаме от сградата на СОС

Видян 1554 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две неизвестни лица с камион-вишка свалиха днес украинското знаме от балкона на кабинета на столичния кмет Йорданка Фандъкова на сградата на Столичната община, предаде в. Сега. На свалянето присъстваха депутати от парламентарната група на партия „Възраждане“, след което разпратиха имейл, че те се отговорни за акцията.





 Знамето бе качено на фасадата на общината с решение на Столичния общински съвет от 21 април. Според националистическата партия, на чиито митинги редовно се вее и руското знаме, знаме на чужда държава не може да се вее пред Столичната община.



Акцията на „Възраждане“ бе наблюдавана от полицията, която охранява сградата на „Московска“ 33. Нито един представител на реда обаче не се намеси и не попречи на действията на хората с вишката. Вчера отново благодарение на бездействието на МВР привърженици на "Възраждане", водени от лидера им Костадинов, провалиха разрешена акция по опаковането на Паметника на съветската армия с българското и украинското знаме. От пресцентъра на МВР отказаха коментар засега.



От пресслужбата на общината съобщиха, че десетина минути след инцидента украинският флаг отново е бил качен на балкона на кабинета на Фандъкова. Представителите на кмета обаче не коментираха защо са допуснали махането. По-късно председателят на СОС Георги Георгиев (ГЕРБ) даде брифинг, на който определи случая като "трагикомичен".



 "Ами те утре ще вземат вишка и ще свалят коледната украса. В 5-о РПУ тече вече разследване. Това е вандалски акт, но аз не съм разследващ орган. Сигурно в новата история на Европа няма друг такъв случай", каза Георгиев и оправда пасивността на полицаите с депутатската карта, която показал един от присъстващите от "Възраждане". "За това ли им служат картите? За това ли са избрани за депутати?!", възмути се Георгиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на