Графенвьор, разположен в Източна Бавария, първоначално е построен от Имперска Германия преди Първата световна война

Свързани новини

05.05.2022 13:55

САЩ обучават украинци в бивша база на нацисткия Вермахт

Видян 1854 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента американските военни обучават украинските войски да работят с нови гаубици, безпилотни самолети и друго оборудване, доставено от НАТО, на полигона Графенвьор в Южна Германия, потвърди в сряда ръководителят на 7-ото армейско командване по обучението.


 


Бригаден генерал Джоузеф Хилбърт заяви пред репортери, че през последните седем години американските военни са обучили над 20 000 украински войници в очакване на конфликт с Русия.




Графенвьор, разположен в Източна Бавария, първоначално е построен от Имперска Германия преди Първата световна война. През 1938 г. той е разширен от Вермахта и използван за практикуване на тактиката "блицкриг". Американските военни го окупират през 1945 г. и оттогава го управляват.




В сряда Хилбърт потвърди по-ранни съобщения, че военнослужещи от Националната гвардия на Флорида обучават украинци на новите гаубици M777, изпратени от САЩ като военна помощ за Киев.


 


 


Първата група, която според официален представител на Пентагона в понеделник наброява 170 инструктори, вече се е завърнала в Украйна, а други 50-60 в момента завършват обучението си, каза Хилбърт.




"Те разбират как да работят с него и да го използват възможно най-ефективно сами и в съответствие със собствената си тактика и доктрина", каза Хилбърт, визирайки новия хардуер. Той нарече украинците, дошли в Германия за обучение, "абсолютно мотивирани, невероятно професионални", според коментари, съобщени от Bloomberg News.


 


 


Хилбърт разкрива, че през последните седем години САЩ са похарчили около 126 млн. долара за обучение на украинските войски, включително за изграждането на цяла база в Западна Украйна за тази цел. До януари 2022 г. в Украйна са били обучени около 23 000 войници, каза той. От 2015 г. насам силите на Киев са участвали и в "над дузина" мащабни учения с американските войски в Германия.


 


 


Напрежението между Украйна и Русия започна, след като през февруари 2014 г. подкрепеният от САЩ преврат в Киев свали демократично избраното правителство, което предизвика референдум за присъединяване към Русия в Крим и обявяване на независимост в източните региони Донецк и Луганск.


 


"Най-лошото нещо, което руснаците направиха, беше да ни дадат осем години за подготовка", каза Хилбърт пред репортери, като добави, че украинските войски са взели присърце американското обучение и са изградили ефективен корпус от сержанти.


 


Подполковник Тод Хопкинс от Националната гвардия на Флорида заяви, че подразделението му е планирало учение на ниво дивизия в Украйна, когато е дошла заповедта да се изтегли. Около 160 членове на FNG напуснаха Украйна преди ескалацията на военните действия с Русия на 24 февруари.




Хопкинс заяви, че ФНГ се е съсредоточила върху изграждането на базата в Яворов, за да може да провежда обучение на ниво бригада.


 


На 13 март Русия насочи към базата крилати ракети, като унищожи голяма част от нея. Москва заяви, че при удара са убити до 180 чуждестранни наемници; украинските официални лица съобщиха за 40 убити и 130 ранени украински войници.


 


Хилбърт и Хопкинс заявиха, че не е имало никакви проблеми с придвижването на малки групи украински войници до Германия и обратно, но признаха, че самото обучение е създало някои предизвикателства, като например необходимостта да се използват преводачи.


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ПЕНСИОНЕР 07.05.2022 09:44

    И ние ревем кански за Унраинските главорези.Този Байгън нещо много я обърка,но няма да му се получи.Платените продажници завзели телевизиите и плямпат глупости.Вземете пример от Сърбия.

RSS

Най-нови

МБАЛ Д-р Атанас Дафовски в Кърджали

Родилка почина след спешно секцио в болницата в Кърджали

33-годишна родилка е починала тази сутрин ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще