Беларуски военнослужещи присъстват на церемонията по откриването на съвместното стратегическо учение "Запад-2021" на въоръжените сили на Руската федерация и Република Беларус на полигона "Мулино" на 9 септември 2021 г. , Нижегородска област, Русия

Свързани новини

04.05.2022 13:57

Беларус провежда изненадващи военни учения

Видян 1245 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Беларус започна внезапни военни учения, целящи да проверят бойната готовност на силите ѝ. Министерството на отбраната на страната направи съобщението в своя канал в Telegram в сряда, като подчерта, че учението не е насочено срещу никоя държава.




В изявлението се посочва, че целта на ученията е да се оцени готовността на войските да реагират бързо на "кризисни ситуации". Войниците, участващи в учението, ще трябва да действат в непознати райони в "бързо променяща се среда"




Обхватът на ученията ще се увеличава постепенно, което ще позволи на Минск да провери военните си способности както срещу "заплахи на земята, така и във въздуха", отбеляза министерството. Наред с това специално внимание ще бъде отделено на материалната подкрепа и логистиката.


 


В публикацията си в Telegram беларуското министерство на отбраната определя този вид военни учения като "един от най-ефективните начини за обучение на войските", като същевременно подчертава, че ученията "не представляват заплаха нито за европейската общност като цяло, нито за съседните страни в частност".




В изявлението обаче се предупреждават беларуските граждани за възможни задръствания по пътищата поради придвижването на "значително количество военна техника" и се отправя молба да бъдат внимателни.


 


 


Ученията се провеждат на фона на продължаващата вече трети месец военна кампания на Русия срещу Украйна.

Във вторник беларуският президент Александър Лукашенко разговаря по телефона с руския си колега Владимир Путин, като сред обсъжданите теми беше и офанзивата в Украйна.




Като един от най-близките партньори на Русия, Беларус позволи на руските сили да използват територията ѝ, за да започнат атака срещу Северна Украйна, включително столицата Киев, по време на ранните етапи на военната кампания в края на февруари - началото на март. Тя беше предшествана от мащабни съвместни военни учения с участието на войски от Беларус и Русия.




Въпреки че подкрепя решението на Москва, Минск засега не се ангажира пряко с конфликта.



© AFP / AFP



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог