По думите на Рашков МВР представлява обърната пирамида, визирайки големия брой административни служители във ведомството

Свързани новини

03.05.2022 17:00

Ще направим МВР по-адекватна структура, без това да тежи на данъкоплатците: Рашков

Видян 1213 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще направим МВР много по-адекватна структура, без това да тежи на данъкоплатците. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков след работната среща на ръководството на МВР със синдикати. На нея беше представен математически модел за анализ на ефективността на служителите в Областните дирекции на МВР. Моделът е част от подготовката за структурна реформа в министерството.


 


"Имаме уверение от вицепремиера и министър на финансите, че към момента на актуализация ще бъдат увеличени възнагражденията на служителите в МВР. Ако имаме актуализиран Държавен бюджет, приет в парламента, ще имаме законовата основа за увеличаването им", заяви още Рашков.



 


По думите на Рашков МВР представлява обърната пирамида, визирайки големия брой административни служители във ведомството. Той каза още, че има нужда от усъвършенстване в структурите на МВР и оптимизация на кадрите, но подчерта, че не се предвижда закриване на Областни дирекции на МВР в страната.


 


 


„Синдикатите поеха ангажимент в 2-седмичен срок да направят предложения във връзка със структурните промени, които искаме да направим. Започнали сме промени в централната част на Министерството на вътрешните работи. Те са насочени към оптимизация на централната администрация”, обяви вътрешният министър и допълни, че трябва да се запази боеспособността на Министерството на вътрешните работи. Той подчерта, че няма самочувствието на откривател, защото идеята е съществувала още през 2009 и 2014 г., но не е била реализирана към онзи период.


 


 


„Средната численост на администрацията в Областните дирекции на МВР е 10%, което показва, че е под критичния минимум за изпълнение на възложените задачи”, алармира д-р Лъчезар Милушев, който е експерт по национална сигурност.


 


 


„Стабилизира се идеята противопожарната служба да стане самостоятелна държавна агенция към Министерския съвет. Искаме тази служба така да бъде окомплектована кадрово и технически, че тя напълно да отговори на очакванията на нашето общество”, обяви вътрешният министър Бойко Рашков.


 


 


По-рано синдикатите на служителите в МВР обявиха, че подновяват националните протести. Те целят увеличение на възнагражденията, които получават работещите във ведомството, с 25%. Очакванията са увеличението да влезе в сила от началото на месец юли, когато ще се актуализира Държавният бюджет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.