В събота Константинова написа във Facebook, че техниката в “Български пощи” е предимно “втора употреба”, а “инвестициите в информационна сигурност и защита на данните са били системно неглижирани" в предходното правителство

Свързани новини

03.05.2022 13:17

Константинова иска оставките на шефовете в Български пощи

Видян 1922 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Като принципал на "Български пощи" днес поисках оставките на изпълнителния директор и целия състав на Съвета на директорите. Ние сме твърдо решени да спасим “Български пощи” и ще работим за това да измием срама от тяхното име и да ги въведем в 21 век". Това каза на брифинг вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова.


 



Припомняме, че вече трета седмица системата е в блокаж и проблемът не е напълно решен. Така страната ни се оказа лишена от държавна логистика, което само по себе си е въпрос на национална сигурност, най-вече на фона на военна криза в Европа.




"След кибератаката спасителната операция вече започна", каза още вицепремиерът. И допълни, че "държавата е била мащеха, а не майка на “Български пощи” по времето на ГЕРБ". 


 


В събота Константинова написа във Facebook, че техниката в “Български пощи” е предимно “втора употреба”, а “инвестициите в информационна сигурност и защита на данните са били системно неглижирани" в предходното правителство.



Криптовирусът е настроен така, че може да засяга всички държави без Русия и държавите от бившите съветски републики", каза още Константинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 търси под вола теле 03.05.2022 13:37

    Тази служителка на Америка за България да обясни защо нейните харвардски авери нацвъкаха на всякъде хора от частния бизнес, които са в конфликт на интереси и работят за смачкване на държавните предприятия за да ги лапнат?! Каквото направи будиста Ник Събев с линията до Скопие такова ще направи и с пощите. Съд, ама гарниран със затвор и конфискация

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат