Германската фирма Uniper заяви: "Смятаме, че е възможно да се извърши конвертиране на плащанията в съответствие със закона за санкциите и руското постановление. Uniper ще продължи да плаща в евро. Uniper води разговори с договорния си партньор относно конкретните условия за плащане и също така е в тясна координация с германското правителство. "

Свързани новини

28.04.2022 13:38

2 европейски енергийни компании потвърждават разговори с Газпром за заплащане на руския газ: CNN

Видян 2569 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две от водещите европейски енергийни компании потвърдиха, че водят преговори с "Газпром" за това как да плащат за руския газ, като същевременно спазват санкциите на ЕС и новите правила на Русия, според които целият газ трябва да се плаща в рубли, предаде CNN.




Немската фирма Uniper заяви: "Смятаме, че е възможно да се извърши конвертиране на плащанията в съответствие със закона за санкциите и руското постановление. Uniper ще продължи да плаща в евро. Uniper води разговори с договорния си партньор относно конкретните условия за плащане и също така е в тясна координация с германското правителство. "




Австрийската компания OMV заяви: "Анализирахме искането на Газпром относно начините на плащане в светлината на санкциите на ЕС и сега работим по решение, съобразено със санкциите. "


 


Това се случва, след като Русия съобщи, че е прекъснала доставките на природен газ за Полша и България, с което рязко увеличи отговора си на западните санкции, наложени на Москва заради войната в Украйна, отбелязва CNN.




В изявление от сряда руският държавен енергиен гигант "Газпром" съобщи, че е спрял напълно доставките за полската газова компания PGNiG и българската "Булгаргаз", след като те са отказали да изпълнят искането на Москва да плащат в рубли, а не в евро или долари.


 


 


Uniper, която е една от водещите газови компании в Европа, добави: "За нашата компания и за Германия като цяло не е възможно да се справим без руски газ в краткосрочен план; това би имало драматични последици за нашата икономика. "


 


 


Съгласно новата руска схема за разплащане вносителите на енергия трябва да открият две банкови сметки в Газпромбанк - сметка в чуждестранна валута и сметка в рубли. От купувачите се изисква да депозират чуждестранна валута (долари или евро) в руската банка Газпромбанк, която след това я превръща в рубли за последващо плащане в Москва.


 


 


В документ на Европейската комисия, публикуван миналата седмица, се посочва, че "изглежда възможно" да се спазват новите руски правила, без да се влиза в противоречие със законодателството на ЕС.


 




В сряда унгарският външен министър потвърди пред CNN, че страната му ще използва схемата за плащане, въведена от Москва, за да плаща за своя нефт и газ.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Дядо Йо 29.04.2022 04:00

    Старите и патили хора казват: Не плюй в кладеница, преди да си изкопал нов. А Харвардците и демоНкратите направо се из@каха в кладеница, от който целия народ пие вода, без да са се погрижили за прясна вода. Умници, посерковци!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!