Тази договорка ще доведе до увеличение на цената на газа с минимум 50% и ще натъпче нечии джобове с много пари и едновременно с това ще съсипе десетки индустрии

Свързани новини

28.04.2022 11:07

България е спряла плащанията си и затова газът е спрян: Румен Петков

Видян 2735 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


От края на януари предупреждавам, че този премиер източва хранилището в Чирен, чийто капацитет в момента е запълнен под критичния минимум. Това коментира пред медиите в Пловдив председателят на АБВ Румен Петков.


 


В контекста на спрените доставки за България от „Газпром“, Петков припомни, че Словакия, Унгария, Австрия, Германия работят без всякакъв проблем с „Газпром експорт“. Колкото до нашата държава, причината просто е, че България е спряла плащанията си и затова газът е спрян.


 


„Нашите момчета се противопоставиха на търговските условия на „Газпром“, тъй като в началото на април са договорили чрез посредници да купуват газ от съседни държави.


 


Тази договорка ще доведе до увеличение на цената на газа с минимум 50% и ще натъпче нечии джобове с много пари и едновременно с това ще съсипе десетки индустрии. Това престъпление трябва да бъде наказано. Големият престъпник е министърът на енергетиката, защото той грубо нарушава Плана за действие при извънредни ситуации.


 


Това не се вижда от премиера, защото самият той ръководи операцията по грабежа, както и от вицепремиера Василев, който пък е ключов играч в сектора. Кирил Петков и Асен Василев са неразделна част от престъплението ICGB – спъването на строежа на газовата връзка Комотини-Стара Загора“.


 


В заключение Румен Петков заяви, че „резервен вариант“ на Кирил Петков и избрани членове членовете на кабинета включва забогатяването на някои от тях и унищожаване на българската индустрия и граждани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.04.2022 11:27

    Пикаещият в шадравана, винаги е готов да защити руския интерес и да опикае българския ! Гушнете се с Копейкин и направете живота ако не труден, поне ужасен !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей