Министърът на външните работи на Обединеното кралство Лиз Тръс

Свързани новини

28.04.2022 10:36

НАТО също трябва да защитава Тайван: Британският външен министър

Видян 1476 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

НАТО трябва да се стреми към укрепване на сигурността в индо-тихоокеанския регион, заяви британският външен министър, като посочи нуждата на Тайван от защита срещу Китай, съобщава Политико.




В речта си за външната политика на Обединеното кралство в сряда вечер Лиз Тръс заяви, че Обединеното кралство отхвърля "фалшивия избор между евроатлантическата сигурност и сигурността в Индо-Тихоокеанския регион" в полза на "глобален НАТО".




"Искам да кажа, че НАТО трябва да има глобална перспектива и да е готов да се справи с глобалните заплахи", каза Тръс. "Трябва да предотвратим заплахите в Индо-Тихоокеанския регион, като работим със съюзници като Япония и Австралия, за да гарантираме, че Тихият океан е защитен. Трябва да гарантираме, че демокрации като Тайван са в състояние да се защитават. "


 


 


Западните страни твърдят, че не бива да се позволява на руския президент Владимир Путин да спечели войната в Украйна или да бъде възприеман като способен да нахлуе безнаказано в друга държава, тъй като се опасяват, че това може да окуражи Китай да действа агресивно срещу Тайван.




Речта на Тръс повтаря подобно послание, отправено от министър-председателя на Обединеното кралство Борис Джонсън на Мюнхенската конференция по сигурността през февруари.




Нейните забележки идват в момент, когато държавите членки на НАТО обсъждат новата "стратегическа концепция" на алианса, която очертава мисията му за следващото десетилетие и трябва да бъде приета на следващата среща на върха на НАТО в Мадрид на 29-30 юни.


 


 


Сред членовете на алианса тече дебат за това колко голям акцент трябва да се постави в новия документ върху заплахите за сигурността, които Китай създава в Индо-Тихоокеанския регион.




Междувременно Тръс призова западните съюзници да снабдят Украйна с военни самолети, като заяви, че войната на страната срещу Русия е "нашата война", тъй като победата на Украйна е "стратегически императив за всички нас".




Тя добави: "Тежки оръжия, танкове, самолети - копаем дълбоко в запасите си, увеличаваме производството. Трябва да направим всичко това. "




По-рано Даунинг стрийт отказа да изключи възможността за обучение на украински пилоти или за изпращане на британски самолети в Източна Европа. "Въпреки че няма планове за изпращане на самолети от Обединеното кралство, със сигурност искаме да работим с други държави, за да гарантираме, че Украйна разполага с необходимото оборудване", заяви говорителят на министър-председателя Борис Джонсън.


 


  Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Дядо Йо 29.04.2022 04:20

    На основа изказването на този ястреб в поличка, НАТО следва да се преименува на СТО - Световна Терористична Организация!

  • 001 Anonimen 28.04.2022 11:39

    Не бива да се допуска, да се пише ново международно право, на базата на Путинови измишльотини.Утре ще каже, че рускоговоряща баба където ида е, има нужда от операция на таза и тя се разработва от генщаба ! Хуманно!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец