Потреблението на България е между 3 и 3.5 млрд. куб.м. Да се твърди, че нямаме трасета, по които да доставим газ, е смешно. Да се разчита на построяването на гръцката връзка, е извинение да не си направим диверсификацията”, каза още Василев.

Свързани новини

27.04.2022 16:56

Осигурихме 20% по-скъп газ: Василев

Видян 2092 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Няма проблем с физическите доставки на газ и няма намалено подаване към българските потребители”, обяви министърът на финансите Асен Василев на брифинг на ПП.


 


Той уточни, че правителството се подготвя за подобен сценарий от февруари. В момента в Гърция от кораб се разтоварва втечнен газ. “Цената е с около 20% по-висока”, допълни финансовият министър. Разлика в обемите между кораб и тръба  - десетки пъти, не беше тема, по която даде уточнения.


 


 


И той, и премиерът Кирил Петков подчертаха, че ще се работи за общи европейски договори с цел постигане на най-добра цена.


 


“Поскъпването с 20% е най-лошият сценарий – при положение, че го купуваме индивидуално”, уточни Василев. Обща за ЕС цена няма.




„През т.нар гръцка връзка ще можем да доставяме 3 млрд. кубически метра газ на година плюс 2 млрд., ако го разширим. От Гърция и Турция, без гръцката връзка, към момента можем да доставяме общо около 20 млрд.кубически метра. 2 млрд. през Кулата и 17-18 млрд. през интерконеторите с Турция.



Потреблението на България е между 3 и 3.5 млрд. куб.м. Да се твърди, че нямаме трасета, по които да доставим газ, е смешно. Да се разчита на построяването на гръцката връзка, е извинение да не си направим диверсификацията”, каза още Василев.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.04.2022 08:18

    Чуждият служител на висша българска властова и управленска позиция Василев успешно се грижи за увеличаване на всичко, на своите доходи, на дружките си от харвардската шайка, на тези от Америка за България, на украинците и на кой ли друг, само за българския народ до сега не е помислил, напротив работи усилено за неговото обедняване и физическо фалиране. За такива само едно - затвор и конфискация за предаване и продаване на националните интереси и геноцид на бълг.население

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей