Има златно комуникационно правило: когато възникне ситуация, в която човек няма добър отговор, най-добре е да се скрие и да помълчи

Свързани новини

13.04.2022 16:12

Министър Наско не е спонтанен изблик, замислена работа е

Видян 3632 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Има златно комуникационно правило: когато възникне ситуация, в която човек няма добър отговор, най-добре е да се скрие и да помълчи. До 3 дни обикновено избухва друг скандал, който измества вниманието от него. Петъчното нелепо и неадекватно клипче на министър „Просто Наско”, както сам той се нарече, беше достатъчен срам.




Но това не стигна на продуцентите му, те ни го извадиха пред очите веднъж в Кюстендил в събота – пак с някои неадекватни гримаси, на събитие в неделя – отново с несъответна на ситуацията и длъжността му мимика, но най-вече по бТВ, където съвсем се изложи, и го прекалиха в понеделник по време на „открит урок” – четене на детски книжки в училище.




От това излиза, че от самото си инсталиране на поста 31-годишният Атанас Атанасов, който се определя като „артист” – всичко и нищо конкретно, със стажа на учител по тенис, организатор на читалище и пицария, е замислено като акция по отвличане на вниманието, когато се наложи.




Избухналите през последните дни сериозни търкания в коалицията по темите БНБ, Украйна, Македония, заеми, явно са причината за ваденето от ръкава на този „коз”.




Дано и самият герой да започва да осъзнава за какво го използват. За пълно разбиране той не дава признаци – щом не хвърля оставка, а държи поста, за който очевидно по никакъв признак не пасва – нито по управленски умения, нито по стаж, нито по опит, нито по още десетки причини.




Но не на него трябва да се сърдим – не е луд, който яде баницата, а който му я дава.




Трябва да се сърдим, на когото изобщо си представя, че пробутването на подобни плоски номера е приемливо, приел Ботевото: „а вий, вий сте идиоти” за рецепта за култура и за комуникация спрямо обществото.




Номерът не минава!  




Борис Ангелов





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от