Имах разговор с българския  външен министър, като се съгласихме, че е важно в сегашната ситуация да започне този процес на разширяване. И се надявам много, че България може и ще изчисти спорните точки".,  обяви тя

Свързани новини

12.04.2022 16:16

България обеща да пусне РСМ в ЕС до юни: Германия

Видян 2250 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


България да изчисти проблемните въпроси, свързани с Република Северна Македония (РСМ), за да могат Скопие и Тирана да започнат преговорите за членство в ЕС още през първата половина на годината, настоя настоя външният министър на Германия Аналена Бербок. Тя заяви пред германски медии, че е обсъдила темата в двустранен разговор с българския си колега Теодора Генчовска в Люксембург.


 


"Имах разговор с българския  външен министър, като се съгласихме, че е важно в сегашната ситуация да започне този процес на разширяване. И се надявам много, че България може и ще изчисти спорните точки до юни",  обяви немският външен министър, от което става ясно, че страната ни е склонна да даде зелена светлина за Скопие.



Напомняме, че Генчовска е министър от квотата на ИТН, а през последните формацията категорични твърдяха, че няма да позволят безусловен старт на европреговорите за РСМ.



Слави Трифонов и Ива Митева дори се заканиха да напуснат управляващата коалиция, ако не бъдат спазени всички условия от договора за добросъседство между двете страни.



“Позицията на България за започване на преговорите за членство с РСМ остава непроменена”, заявиха малко по-късно в позиция от МВнР, която се появи в отговор на информацията, че министър Генчовска е разговаряла по темата с Бербок.
”Министърът на външните препотвърди българската позиция по време на разговора си с германския външен министър. Водещи за българската страна са резултатите, а не обвързването с конкретни срокове”, подчертаха от ведомството.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 19.04.2022 12:54

    ЗА ПРИЕМАНЕТО 19.04.2022 12:50 ЗА СПОРАЗУМЕНИЕТО! ЗА! ЗА ПРИЕМАНЕТО НА РСМ в ЕУ! Македония не е Украйна в очите на Путин. Стига комунистическа перверзия. След 9ти септември комунетата са тероризирали българите да стават македонци, но още повече са тероризирали българските полицаи и военни , които са служили в " Новите български земи" и семействата им. Сега същите тия скотове пак определят живота на хората и в България и в Македония. СТИГА! БАСТА! ХВАТИТь идиотите и садистите да управляват!

  • 002 Anonimen 13.04.2022 10:07

    България да изчисти ? С.Македония какво ще прави ? Ще сере на метеното ли ? Процесът е двустранен и имаме договор, който да се изпълнява !!!

  • 001 Anonimen 12.04.2022 20:42

    Тази тетка се държи като даскалка и още малко ще размаха и показалката за назидание! За да използва името България трябва да е проведен референдум и българския народ да си е казал мнението, иначе да каже точно кой родоотстъпник и предател е обещал това национално предателство

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и