Българска браншова камара "Пътища" и Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ обявиха днес, че започват национални протестни действия на 13 април 2022 г. на територията на цялата страна и пред Народното събрание

Свързани новини

12.04.2022 12:30

Пътните строители започват протести в цялата страна и пред парламента

Видян 1476 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българска браншова камара "Пътища" и Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ обявиха днес, че започват национални протестни действия на 13 април 2022 г. на територията на цялата страна и пред Народното събрание, предаде БНР.


Това става, след като миналата седмица Народното събрание отложи решението за разплащане на задълженията на държавата към сектор "Пътища".


 


 


В публична декларация, изпратена до ръководството на правителството и парламента, ББК "Пътища" и ББА „Пътна безопасност“ посочват, че през изминалата седмица народните представители в пленарна зала показаха липсата на политическа воля, неглижиране и абсурдното поведение към пътно-строителния бранш и отново поставиха в безизходица близо 100 хиляди заети.


 


 


Двете организации заявят, че състоянието на Републиканската пътна мрежа и липсата на каквито и да било дейности свързани с ремонт и поддържането и, се дължи на решенията на действащото правителство на Република България. Както и че бездействието на държавните институции доведе до освобождаването на значителен брой експерти и служители от компании, които са техни.


 


 


"Прехвърлянето на проекта за решение от комисия на комисия в Народното събрание застрашава Националната сигурност на Република България и създава предпоставки за животозастрашаващи ситуации и загуба на човешки животи", казват ББК "Пътища" и ББА "Пътна безопасност" и поставят въпроса: "Кой ще понесе отговорността за това?".


 


Назначаването на допълнителни комисии за проверка на договорите и изпълнените дейности показва неуважението на държавата към експертите работещи в пътната администрация, обезсмисля се трудът им и се вменяват неправомерни деяния, чрез твърденията за незаконосъобразност на претендираните плащания, твърдят още двете организации.


 


 


УС на Българска браншова камара „Пътища“ и УС на Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ заявяват категорично, че е недопустимо близо 100 хиляди души, заети в пътния бранш, да бъдат прокламирани като престъпници и да бъдат поставяни в подобна ситуация.


   Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Паулина 12.04.2022 13:46

    Разбира се, че ще излязат на протест! Кой иска да работи за без пари!? Изплатете си парите на хората!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и