САЩ принудиха европейците да въведат антируски санкции, а в същото време самите те не само продължават да внасят нефт, но и са увеличили обема на доставките на "черно злато" с 43% за изминалата седмица, до 100 000 барела в денонощие

Свързани новини

05.04.2022 16:20

43% повече нефт за САЩ от Русия за седмица

Видян 1649 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Само за последната седмица САЩ са увеличили с 43% вноса на нефт от Русия, заяви заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Михаил Попов.



"САЩ принудиха европейците да въведат антируски санкции, а в същото време самите те не само продължават да внасят нефт, но и са увеличили обема на доставките на "черно злато" с 43% за изминалата седмица, до 100 000 барела в денонощие", заяви Попов.



"Освен това Вашингтон отмени забраната и разреши на своите компании да внасят торове от Русия, като им даде статут на стоки от първа необходимост", допълни Михаил Попов.



Изкуствените торове бяха изключени от санкционния лист и бяха включени преди дни в списъка с „жизненоважни продукти”, заедно със селскостопанската продукция, лекарствата и медицинските изделия.



Заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Русия отбеляза още, че в същевременно САЩ не позволява на Европа "да предприеме аналогични стъпки".



Михаил Попов предупреди, че "европейските приятели" на Америка могат да очакват и други подобни "изненади" от САЩ.



B нaчaлoтo нa мapт т.г. пpeзидeнтът нa CAЩ Джo Бaйдън oбяви зaбpaнa зa внoc нa pycĸи eнepгoнocитeли. Амepиĸaнcĸият лидep ĸaзa тoгaвa, чe Baшингтoн нe нacтoявa cтpaнитe oт EC дa ce пpиcъeдинят ĸъм тaзи зaбpaнa, тъй ĸaтo CAЩ paзбиpaт, чe cъюзницитe в Eвpoпa нямa дa мoгaт дa гo нaпpaвят.



Meждyвpeмeннo, в ĸpaя нa минaлaтa ceдмицa cтaнa извecтнo, чe Управлението за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към Министерството на финансите на САЩ публикува нов генерален лиценз от 24 март, който на практика изважда руските минерални торове от списъка с възможни санкции спрямо Русия.



Междувременно министърът на отбраната на ФРГ Кристине Ламбрехт призова ЕС да обсъди възможността да забрани покупката на газ от Русия. По думите й Европейският съюз е решен да усили антируските санкции, в частност в енергийния сектор, за да не се налага да плащат в рубли, както поиска в указа си руският президент.














Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 цинизъм 05.04.2022 10:53

    Е, защо тогава САЩ ни натискат за санкции и отказ от руски газ и нефт като те се възползват от това за наша и на ЕС сметка? Да не стане така, че ще вкарваме от САЩ руски нефт?!Толкова ли надупени и зависими са нашите управленци та ощетяват държавата и народа си заради печалбите на САЩ и срещу колко и какво го правят?

  • 002 Anonimen 05.04.2022 09:49

    Ако е вярно, то е по системата "прецакай другаечето"

  • 001 Anonimen 05.04.2022 09:46

    Публична тайна е, че Лукойл работи на загуба ! Това значи, че не внася нищо в БГ бюджета ? Как става тази гимнастика, трябва да знае Василев ? Да не би да търси държавното ? Русев отчисляваше за Буци сега за кого се отчислява ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв