Основа на новата партия са членовете на гражданската платформа Изправи се.БГ начело с Мая Манолова

Свързани новини

04.04.2022 18:13

Създаваме партия ИЗПРАВИ СЕ, БЪЛГАРИЯ като липсващата социална алтернатива на властта: Манолова

Видян 3390 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Инициативен комитет от 150 души стартира създаването на политическа партия ИЗПРАВИ СЕ, БЪЛГАРИЯ. Основа на новата партия са членовете на гражданската платформа Изправи се.БГ начело с Мая Манолова.



В инициативния комитет се включват хора от всички сфери на обществения живот у нас: юристи, икономисти, лекари и медицински сестри, инженери, спортисти, актьори, режисьори, студенти, енергийни експерти, университетски преподаватели, учители, хора ангажирани с различни социални и граждански каузи.


 


„Една година след 4-ти април, когато хората отстраниха Борисов от властта и заради огромното разочарование, че моделът на Борисов се възпроизвежда и надгражда от новата власт, реформите буксуват, справедливостта чака на дълга опашка пред затворена врата, отчаянието на хората е на път да предизвика най-големия кошмар: възможност за реванш на тези, срещу които хората на площадите викаха „Мутри, вън!“.



Очевидно е, че социален стълб в новата власт липсва, уж социалната партия предаде интересите на хората. Затова сега е моментът за създаване на нова социална партия, която да поиска нов тип държава.


 


 


Не държава, която да обслужва олигарсите и да мачка хората, а държава, която да се бори с бедността и неравенствата. Държава, в която хората са преди печалбите. Държава, която да осигури справедливост сега, ефективна съдебна система, равенство на всички пред закона, без недосегаеми.“ Така Мая Манолова обоснова нуждата от създаваната нова партия Изправи се България.



Относно политическата ориентация на новия проект г-жа Манолова поясни: „Нас хората ни познават кои сме, няма нужда да се доказваме за какво се борим. Ние ще сме социалната алтернатива, ние ще сме социалната партия. Социалното е нормално. В цяла Европа социалното не е ляво или дясно, то просто е нормално. Социалните държави са нормални държави. В България днес липсва социална партия, която да стои зад работещите хора, да подкрепя дребните производители, дребните земеделци, пенсионерите, хората с увреждания.“




В изказването си при учредяването на новия проект лидерът на Изправи се поиска социална България без бедност и смазващи неравенства; солидарна България, в която правата на работещите хора са защитени; справедлива България,



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са