Според Медведев САЩ и ЕС са "опетнили репутацията си", като са блокирали резервите на руската централна банка

Свързани новини

30.03.2022 16:25

Настъпва "нов световен финансов ред": Москва

Видян 10448 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В света ще бъде договорен нов финансов ред, в който Западът вече няма да има основна дума, твърди бившият руски президент Дмитрий Медведев.




"Адските" санкции, наложени на Русия от САЩ, ЕС и техните съюзници заради конфликта в Украйна, не успяха да осакатят страната, а вместо това "се връщат на Запада като бумеранг", написа в Telegram Медведев, бивш руски президент, който сега е заместник-председател на руския Съвет за сигурност. "Това е обидно за нашите "приятели" в Европа и в чужбина. "




Но докато Западът продължава с "безплодните си усилия" да ограничи Русия, "светът постепенно преминава към нова логика на глобалните икономически отношения, към модернизиране на финансовата система", каза той.


 


Според Медведев САЩ и ЕС са "опетнили репутацията си", като са блокирали резервите на руската централна банка. "Невъзможно е да се вярва на тези, които замразяват сметките на други държави, крадат чужди бизнес активи и лични вещи, компрометирайки принципите на неприкосновеност на частната собственост. "




След избухването на конфликта в Украйна в края на февруари САЩ и ЕС замразиха почти половината от руските валутни резерви на стойност 300 млрд. долара. Вашингтон създаде специална оперативна група KleptoCapture, която да следи за прилагането на санкциите срещу Москва и да конфискува активите на физически и юридически лица, които ги нарушават.


 


 


Доверието в резервните валути "избледнява като утринна мъгла" и перспективата за изоставяне на долара и еврото в тази роля вече не изглежда толкова нереална, каза той. "Настъпва ерата на регионалните валути. "




Русия заяви, че от 31 март ще приема плащания за газ в рубли само от "недружелюбни страни", сред които са САЩ и ЕС, докато Китай и Саудитска Арабия обсъждат преминаването към юани в търговията си с петрол.




"Без значение дали искат или не, те ще трябва да преговарят за нов финансов ред", каза Медведев. "И тогава решаващият глас ще бъде на тези страни, които имат силна и развита икономика, здрави публични финанси и надеждна парична система. А не с тези, които безкрайно раздуват държавния си дълг, като пускат в обращение все повече и повече хартийки, които не са обезпечени с национално богатство. "


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева