Именно като най-голям експерт по темата той беше и представен от водещия на най-авторитетното предаване на канала Голямата игра - Вячеслав Никонов – несменяем от 32 години депутат, виден член на управляващата партия Единна Русия и внук на сталиновия премиер и външен министър Вячеслав Молотов, дал името си на прочутия пакт за ненападение между СССР и Германия

Свързани новини

30.03.2022 13:44

Има рубли за газ в договора ни с Русия

Видян 20449 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Има страни в Европейския съюз, в чиито договори с Газпром за доставка на синьо гориво има и възможност за разплащане в рубли. Такъв пример е България”, заяви във вторник вечер по Първи канал на руската телевизия Константин Симонов. Той ръководи Фонда за национална енергийна сигурност на своята страна.


 


Именно като най-голям експерт по темата той беше и представен от водещия на най-авторитетното предаване на канала Голямата игра - Вячеслав Никонов – несменяем от 32 години депутат, виден член на управляващата партия Единна Русия и внук на сталиновия премиер и външен министър Вячеслав Молотов, дал името си на прочутия пакт за ненападение между СССР и Германия. Благодарение на него към Украйна тогава са присъединени важни области от днешната Западна част на тази страна.


 


19 минути се обърна за коментар към важни фигури в Булгаргаз, но не получи коментар.




Напомняме, че действащият и изтичащ съвсем скоро договор за доставки на руски газ в нашата страна беше подписан от сегашния депутат от ГЕРБ и тогавашен енергиен министър Делян Добрев.


 


Важно е да се подчертае също, че председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрично подчерта, че Евросъюзът е против, която и да било страна или компания – държавна или частна, от страна – членка на ЕС да премине към исканото от Владимир Путин разплащане в рубли. Тъй като това е заобикаляне на санкциите върху руската финансова система.


 


Германия, чрез канцлера Шолц, и Франция, чрез президента Макрон, също бяха категорични в отказа си да се подчинят на променените едностранно от Русия условия по действащите договори с Газпром.


 


Нашият български случай, ако наистина контрактът ни за доставка на синьо гориво с Кремъл включва клауза, предвиждаща и разплащане в национални валути – т.е. и в рубли, е частен и ще бъде изключително интересно как ще се развие този щекотлив казус.


 


Радостина Тонева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 03.04.2022 00:03

    ami kato e chasten zavisi ot sobstvenika dali ste se podchini na amerikanskite i es goveda

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни