Тоталната измама с цените на горивата в България продължава
01/02

Свързани новини

28.03.2022 15:42

Петролът се срина с 10%, бг горивата скочиха, а руският нефт, от който ги правят е рекордно евтин

Видян 4781 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Тоталната измама с цените на горивата в България продължава. В събота – деня, в който цените на петрола по света започнаха стремителен спад, който до понеделник стигна 10 процента спрямо петъчните котировки, цените на дизела и бензина у нас подскочиха. Властта за пореден път е ПАС, като се говори за една доста интересна среща на вицепремиер – в редакцията знаем кой, с представители на руския монополист у нас.


 


Даже предлага намаляване на акцизите, което със сигурност няма да доведе до спад на цените по бензиностанциите – справка намаления с 13% ДДС за заведенията, които вдигнаха с 30% стойностите на менютата. Това само ще намали и без друго нищожните отчисления за хазната от картела спрямо реалните му постъпления.




Иначе сортът Брент се срина по цена от 125 долара в петък до 113 долара в понеделник. Руският Уралс, от който се правят 90% горивата у нас, e едва 84 долара според статистиката на profinance.ru към 15,30 ч. в понеделник, при това без отстъпките от 11 до 28 долара – средно 20 долара за 28 март, които Кремъл дава на всички онези, като Лукойл Нефтохим у нас, които все още купуват черното му злато.


 


Така реалната ценй е в рамките на 64-65 долара за барел по курса на или значително по-ниска от котировките при продажбата на дизел и бензин за 2,39 лв. точно преди година. Не за 3,04 за дизела и 2,99 лв. за бензина, каквито са актуалните стойности по бензиностанциите в София на 28 март.



Илиян Костадинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 29.03.2022 09:11

    ПРОБЛЕМА на България е: НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,Барселона,..............................ыМИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ"герб"!!! Да,КАЖЕМ ИСТИНАТА!!! НАРОДЕ????

  • 002 Anonimen 29.03.2022 09:11

    ПРОБЛЕМА на България е: НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,Барселона,..............................ыМИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ"герб"!!! Да,КАЖЕМ ИСТИНАТА!!! НАРОДЕ????

  • 001 Anonimen 28.03.2022 15:55

    Важно е да подкрепим Украйниа, да ходим на концертите им и прочие, но за цените никой не се вълнува. Ами и повече да станат, народа пее и танцува

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне