Рашков показа, че според материалите на прокуратурата законен повод за образуването на делото са материали, изпратени от МВР

Свързани новини

24.03.2022 16:42

Гешев и Радев се скараха и за сигнала за рекет от вице Василев на Инса ойл

Видян 1859 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Специализираната прокуратура съобщи, че е извършила проверка и е открила, че при нея има образувано досъдебно производство срещу вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. Прокурорът по него вече си е направил отвод. Рашков обясни пред bTV вчера, че разследването се води за престъпление по служба.


 


За делото Рашков съобщи в сряда пред журналисти в парламента. По негови думи делото е започнало след сигнал на бизнесмена Георги Самуилов, който е собственик на Инса Ойл. Дневник съобщава, че оплакванията в сигнала на Самуилов са „системен натиск и тормоз", "необосновани и с нищо непредизвикани действия спрямо фирмите на Инса, включително данъчни проверки и ревизии". От фирмата се възмутиха от въвличането в компроматна война.




Днес Рашков показа, че според материалите на прокуратурата законен повод за образуването на делото са материали, изпратени от МВР. Министърът обаче беше категоричен, че такива данни МВР не е пращало. "Това е откровена лъжа", каза Рашков. И нарече делото "злоупотреба с право от прокуратурата".




От Специализираната прокуратура казват, че не могат да потвърдят автентичността на показания от Рашков документ и намекват, че той е придобит нерегламентирано. Заради изказванията на премиера Кирил Петков, който на въпрос за разследването в сряда заяви, че това е "безобразие", наблюдаващият прокурор си е направил отвод във връзка с политическите квалификации и огласяване на името му. Той възприема това като упражняване на политически натиск върху работата му по разследването.




Прокуратурата още пише, че повече подробности по случая няма да бъдат оповестявани, за да не се застраши изходът на разследването и разкриването на обективната истина.




Пламен Валентинов










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева