В речта си Съливан заяви пред репортери, че президентът Байдън и европейските му колеги ще обявят допълнителни санкции срещу Русия в четвъртък

Свързани новини

23.03.2022 11:47

САЩ отправи предупреждение относно членството на Русия в Г-20

Видян 2220 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан заяви на брифинг за медиите в Белия дом във вторник, че въпросът за членството на Русия в Г-20 в контекста на офанзивата ѝ в Украйна може да бъде обсъден с европейските съюзници, докато президентът на САЩ Джо Байдън заминава на посещение в Европа.




"По въпроса за Г-20 ще кажа само следното: смятаме, че за Русия не може да бъде както обичайно в международните институции и в международната общност", каза той в отговор на въпрос дали Байдън ще направи постъпки за изключване на Русия от групата по време на срещата си със съюзниците от ЕС в Брюксел. Той добави, че САЩ планират да се консултират със своите съюзници и партньори, преди да вземат окончателни решения.


 


В речта си Съливан заяви пред репортери, че президентът Байдън и европейските му колеги ще обявят допълнителни санкции срещу Русия в четвъртък, като заяви, че обявяването ще бъде съсредоточено "не само върху добавянето на нови санкции, но и върху гарантирането на съвместни усилия за пресичане на. . . укриването, нарушаването на санкциите, всеки опит на която и да е страна да помогне на Русия да подкопае, отслаби или заобиколи санкциите".




Сред другите теми, които ще бъдат обсъдени по време на срещата на върха, Съливан заяви, че президентът ще работи за дългосрочни корекции в разположението на силите на НАТО и ще обяви съвместни действия за гарантиране на европейската енергийна сигурност и намаляване на зависимостта от руския газ.


 


 


Според Белия дом Байдън трябва да участва в срещата на върха на НАТО и в други срещи в Брюксел на 24 март. На следващия ден той ще отиде във Варшава за среща с полския си колега Анджей Дуда, за да обсъди отговора на "хуманитарната криза и кризата с правата на човека", предизвикана от конфликта в Украйна.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец